Bakan Tüfenkci, Malatyalı hemşehrilerini ağırladı

Bakan Tüfenkci, Malatyalı hemşehrilerini ağırladı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Cumhurbaşkanımızın halk tarafından seçilmesinden bu yana bir sistem yanlışlığı vardır. Bu sorunu ortadan kaldırmak için anayasamızda değişiklik yaparak ya partili bir cumhurbaşkanını getirmek ya da başkanlık sistemine

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinden bu yana bir sistem yanlışlığı olduğunu belirterek, "Gelinen bu nokta da sistem sorununu göstermesi bakımından önemlidir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için anayasamızda değişiklik yaparak ya partili bir cumhurbaşkanını getirmek ya da başkanlık sistemine geçmek gerekiyor." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tüfenkci, aralarında Malatya Büyükşehir Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Teşkilatı Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve üyelerinin olduğu heyetle Bakanlık'ta gerçekleştirilen kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı sonrasında konuşan Tüfenkci, kongre sürecinde verdikleri destekten dolayı Malatyalı hemşehrilerine teşekkür etti.

Tüfenkci, geride bırakılan AK Parti kongre sürecinin bir başarı öyküsü olduğunu, hiçbir çalkantı yaşanmadan parti disiplinine yakışır bir şekilde genel başkan ve kadro değişikliğine gidildiğini belirtti.

- "Ya partili cumhurbaşkanı ya da başkanlık sistemi"

Yeni dönemde, üzerinde durulması gereken en önemli konulardan birinin sistem sorunu olduğuna dikkati çeken Tüfenkci, "Cumhurbaşkanımızın halk tarafından seçilmesinden bu yana bir sistem yanlışlığı vardır. Gelinen bu nokta da sistem sorununu göstermesi bakımından önemlidir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için anayasamızda değişiklik yaparak ya partili bir cumhurbaşkanını getirmek ya da başkanlık sistemine geçmek gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, diğer önemli noktanın da ekonomi olduğuna işaret ederek, Türkiye'yi daha da büyütmeye yönelik çabalarının devam edeceğini kaydetti.

Bakan Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Öznur Çalık'ı da kutlayarak, bunun Malatya’ya olumlu yansıyacağını, hep beraber hayırlı işler yapacaklarını dile getirdi.

Çakır ise yeni süreçte Malatyalı Bakan ve Parti Genel Başkan Yardımcısının görev almasının Malatya adına sevindirici olduğunu vurgulayarak, hem yerel yönetim hem de teşkilat olarak aktif çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :