Bakan Soylu, AA Editör Masası'na konuk oldu

Bakan Soylu, AA Editör Masası'na konuk oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: (5)- "Şu anda elimizdeki en kuvvetli operasyonlar ardışık ve ankesörlü arama işidir. ByLock operasyonlarından daha ciddi operasyonlardır. Bunu bitirdiğimiz andan itibaren, Türkiye'deki FETÖ tehlikesi tamamen ortadan kalkaca

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda elimizdeki en kuvvetli operasyonlar ardışık ve ankesörlü arama işidir. ByLock operasyonlarından daha ciddi operasyonlardır. Bunu bitirdiğimiz andan itibaren Türkiye'deki FETÖ tehlikesi tamamen ortadan kalkacaktır." dedi.

Soylu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Terör örgütleriyle mücadelede, üst düzey yöneticilere yönelik bir hedefleme yapıldığını belirten Soylu, "Biz bu hedeflemede bugün ciddi bir şekilde başarı ortaya koyduk. Sığınağından barınağına kadar, kırmızı renklisinden, yeşil, gri, mavi renklisine kadar terör örgütünü psikolojik ve fiziki olarak çok büyük bir hüsrana uğrattık ve uğratmaya da devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Soylu, 95'i bu yıl olmak üzere, bugüne kadar toplam 371 üst düzey teröristin de etkisiz hale getirildiğini hatırlattı.

- Kayyum süreci

"Şu ana kadarki kayyum sürecinden memnun musunuz, vatandaş memnun mu?" şeklindeki soruyu cevaplayan Soylu, vatandaşların kayyum sürecinden ve yapılan hizmetlerden memnun olduğunu söyledi.

Devletin, HDP'li belediyelere yeterli para vermediği iddialarının hatırlatılması üzerine, bunların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Soylu, "Burada paranın iktisatlı ve doğru kullanılması önemlidir. Bir de heyecanla kullanılması önemlidir." dedi.

Soylu, güvenlik güçlerinin kararlılıkla sürdürdüğü terörle mücadeleye, kayyumların, doğu illerinde görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin ve doktorların da çalışmalarıyla destek verdiğini bildirdi.

Devletin görevinin, ülkenin her noktasında terörle iltisaklı olanlara karşı hukukun gereğini yerine getirmek olduğuna işaret eden Soylu, "DHKP-C terör örgütünün musallat olduğu belediyeyi biz ayakta tutabilir miyiz? Doğru mu tutmak?" ifadesini kullandı.

Terör örgütüne destek verenlerin tespit edildiğini ve gereğinin yapıldığını aktaran Soylu, "Kamuoyu çok bilmiyor ama Diyarbakır'da birtakım iş yerlerine, PKK'ya direkt finans sağlayan iş yerlerine kayyum atadık. Bunu sağlamaya devam edeceğiz. Yani terör örgütüyle iltisakı, irtibatı, desteği olan kim varsa buna ait önlemeyi yapmak, devlet olarak ve hukukun gereği olarak bizim temel görevimizdir." diye konuştu.

Kayyum atanmayan HDP'li belediyelerin olduğu hatırlatılarak, bu noktada nasıl bir çalışmanın yapıldığının sorulması üzerine Soylu, terör örgütleriyle aralarında bir bağ tespit edilmeyen belediyelere yönelik bir işlem yapılmadığını dile getirdi.

- FETÖ ile mücadele

Türkiye'nin, FETÖ ile mücadelesinin hangi aşamada olduğuna ilişkin soruyu da cevaplayan Soylu, Türkiye'nin diğer terör örgütleriyle eş zamanlı olarak FETÖ ile mücadelesini de başarılı şekilde devam ettirdiğini hatırlattı.

FETÖ ile mücadelenin büyük bir titizlikle sürdürüldüğüne değinen Soylu, "Dönem dönem bu mücadeleden bizi alıkoymak isteyenler, 'çok abartıyorsunuz' diyenler de olmuştur. Ama belki de Türkiye'nin dönümü 15 Temmuz'dur. Bunu, olayların sıcaklığı itibarıyla bugün görebiliyor, söyleyebiliyor ve tam tespit ediyor değiliz, ama 15 Temmuz'da Türkiye hem millet hem ülke hem de devlet olarak büyük bir haksızlıkla karşı karşıya kaldı. Bunu böyle görmezsek büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya kalırız." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesinin farklı alanlarda devam ettiği bilgisini veren Soylu, "Türkiye, bir, kurum yapılanmalarına yönelik operasyonlar yaptı. İki, bunların gaybubet evleri, hijyen evleri kendilerinin tuttuğu evler, bunlara yönelik operasyonlar yaptı. Bunların mahrem imamları var, bir yapılanmaları var. Bunlara yönelik operasyonlar yaptı. Diğer birtakım operasyonlar yaptı. Bunları da bir taraftan ByLock operasyonları ile destekledi, birtakım devlete sızan ve devlete girmek için sınav usulsüzlüğü operasyonlarıyla destekledi. Aynı zamanda da ankesör, ardışık arama operasyonlarıyla destekledi." şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, itiraf ve ifadeler üzerinden operasyonlara devam edildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Şu anda elimizdeki en kuvvetli operasyonlar ardışık ve ankesörlü arama işidir. ByLock operasyonlarından daha ciddi operasyonlardır ve devam ediyor. Yargı, kolluk kuvvetleri burada omuz omuza büyük mücadele vermektedir. Bunu bitirdiğimiz andan itibaren, Türkiye'deki FETÖ tehlikesi tamamen ortadan kalkacaktır. Bunu çok net şekilde söylüyorum."

- "Bu konuda mesele devletin kontrolü altındadır"

Yapılan operasyonlarla, devletin içerisindeki FETÖ bağlantılarının tamamen temizleneceğini vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"Ankesör ve ardışık aramalarla bağlantılı çok enteresan bir şey var, burada yakaladıklarımızdan yüzde 30'un üzerindeki itirafta bulunuyor ve 'Evet' diyor 'Biz böyleyiz' diyor. Başka bir yüzde 30 daha söyleyeyim, bunların yüzde 30'u da daha önceki meselelerde, 1-2 yıllık meselelerde de bu işin içerisindeler. Yani çok önemli bir alana, verimli bir araziye girildi ve orada da çok iyi bir sonuç alınıyor. Burada da titiz çalışılıyor. Kılı kırk yararak yanlış bir iş yapmamak için, elimizdeki bu verimli araziyi de tüketmemek için arkadaşlarımız çok önemli bir çalışma ortaya koyuyorlar.

Bunlar, ülkemizin bağımsızlığı için önemli adımlardır. Çünkü yargıda mesele biraz daha belliydi. Nasıl belliydi? Herkes tarafını almıştı. Emniyetteki meselede herkes kimin kim olduğunu bir şekilde biliyordu ve kurumlar içinde bu yüzde 80'ler, 90'lar çerçevesinde belliydi. Ama diğer kurumlarda, özellikle bizim biraz daha dışarıdan baktığımız, yargının biraz daha dışarıdan baktığı, istihbarat örgütlerimizin hulul etmekte zorlandığı alanlarda zorluk yaşıyorduk. Onlara yönelik de iyi bir ipucu yakalandı ve oradan da ciddi bir şekilde yürünmektedir."

Soylu, Adalet Bakanlığı ve tüm yargı mensuplarıyla birlikte FETÖ'ye karşı omuz omuza ciddi bir mücadele ortaya koyduklarını vurgulayarak, "Milletimiz şunu iyi bilsin, bu konuda mesele devletin kontrolü altındadır." ifadesini kullandı.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :