Bakan Ramazanoğlu'nun ilk icraatı kadına karşı şiddetin önlenmesi

Bakan Ramazanoğlu'nun ilk icraatı kadına karşı şiddetin önlenmesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, kadına karşı şiddete dikkati çekmek için AK Parti'nin ilk grup toplantısında "Kadına Şiddete Karşı Buradayım De" rozeti dağıttı- Ramazanoğlu: - "AK Parti'nin ilk kabinesinden beri bakan olan arkadaşlarımız, k

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun ilk icraatı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda oldu.

Bakan Ramazanoğlu, "Kadına Şiddete Karşı Buradayım De" yazısı bulunan rozetleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar, milletvekilleri ve kadın gazetecilere verdi.

Ramazanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün "Kadına Karşı Şiddeti Önleme Günü" olduğunu anımsatarak uluslararası alanda da etkinlikler düzenlendiğini söyledi. 

Öğleden önce "Kadına Şiddete Karşı Buradayım De" kampanyasının, AB üyesi ülkelerin büyükelçiliklerinin de destek verdiği tanıtım toplantısını düzenlediklerini anımsatan Ramazanoğlu, "(Kadına karşı şiddete dur) diyoruz ama sadece kadına şiddet diye sınırlamıyoruz, (toplumsal şiddet) diyoruz" dedi. 

Ramazanoğlu, "Kadına karşı şiddeti önlemek için ne yapmalıyız?" sorusuna, "Şiddet çok katmanlı toplumsal bir sorun. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın sorunu. Dolayısıyla çözümü de sihirli bir değnekle olacak bir şey değil. Çözümün sac ayakları gibi ayakları var, yasal ve pratik uygulamaları var. Toplumun değişik kurumlarının, resmi, bürokrasi ayağı, sivil toplum eğitim. Hepsiyle beraber yürütülen bir çalışma" yanıtını verdi.

AK Parti kurulduğundan beri kadına karşı şiddeti önleme konusundaki çalışmaları sürdürdüklerini belirten Ramazanoğlu, "AK Parti'nin ilk kabinesinden beri bakan olan arkadaşlarımızdan itibaren, bugüne kadar hizmet etmiş bütün bakan arkadaşlarımız bu davaya, çalışmalara birer tuğla koydu. Biz de kaldığımız yerden devam edeceğiz çünkü bu süreklilik arz eden bir konu" diye konuştu.

Bakan Ramazanoğlu, 26. Dönem'in ilk AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı bakanlar, milletvekilleri ve kadın gazetecilere, şiddeti temsil eden mor renkte "Kadına Şiddete Karşı Buradayım De" yazılı rozetlerden verdi. 

Ramazanoğlu, Bakanlar Kurulu'nun diğer kadın üyesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile bazı milletvekilleri ve kadın gazetecilere bu rozeti taktı. 

Başbakan Davutoğlu grup konuşmasını yakasındaki bu rozetle yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı