Bakan Özhaseki'den büyük iddia: İBB bütçeyi algıda kullandı

Bakan Özhaseki'den büyük iddia: İBB bütçeyi algıda kullandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm bütçesinin 2 katı kadarını algı operasyonları için harcadığını iddia ederek eleştirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm için ayrılan bütçenin 2 katını algı operasyonları için ajanslara verdiğini öne sürdü. Özhaseki, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin hizmet anlayışının eksik olduğunu belirterek, "Yalanlarla devam eden bir sanal dünyada kendilerini kahraman gibi gösterme yiğitliğini devam ettiriyorlar." şeklinde konuştu.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde açılan Soğanlı Millet Bahçesi ise çeşitli etkinlik alanları, yeşil alanlar ve spor tesisleriyle şehre yeni bir buluşma noktası kazandıracak. Programa katılan Özhaseki, İstanbul'da kentsel dönüşüm için daha fazla çaba harcanması gerektiğini vurgulayarak, belediyelerin hizmet anlayışlarını sorguladı.

Özhaseki ayrıca geçen yıl yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerini anlatırken, AK Partili belediye başkanlarının gece gündüz çalıştığını dile getirdi. Depremin yol açtığı maddi hasarın 100 milyar doların üzerinde olduğunu belirten Özhaseki, "Nüfusu milyonlarca olan, büyük konuşan belediye başkanları da özel jetlerle bölgeye gelip selfieler çektikten sonra ayrıldılar." dedi.

İklim değişikliği konusuna da değinen Özhaseki, Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'na taraf olduğunu ve kirletme oranını azaltma sözü verdiğini ifade etti. Yeşil alanların önemine vurgu yaparak, Türkiye genelinde 500'den fazla millet bahçesi projesinin olduğunu ve bunların büyük bir kısmının tamamlandığını belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yeşil alanların artırılması konusunda yapılan çalışmalardan bahsederek, kentsel dönüşüm projelerine de değindi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise Bursa'nın yeşil alanlarını artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Bakan Özhaseki'den büyük iddia: İBB bütçeyi algıda kullandı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.