Bakan Müezzinoğlu Kocaeli'de

Bakan Müezzinoğlu Kocaeli'de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:- "İstiyoruz ki gerek işverenimiz gerekse çalışanımız güvenli bir şekilde geleceğe sağlıklı yürüsünler. Biz sağ ve sol ayak olarak her iki yapıyı birlikte güçlensin, birlikte yürüsün gerektiğinde birlikte koş

KOCAELİ (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gerek işverenin gerekse çalışanların sağ ve sol ayak olarak birlikte güçlenmesini, birlikte geleceğe sağlıkla yürümesini istediklerini belirtti.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, daha sonra basına kapalı gerçekleşen İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Toplantının ardından Brisa Lastik Fabrikası'na geçen Müezzinoğlu'nu, Sabancı Holding Üst Yöneticisi Zafer Kurtul, Brisa Genel Müdür Yardımcısı Egemen Atış, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan tarafından karşılandı.

Daha sonra yemekhaneye geçen Müezzinoğlu, burada işçilerle sohbet ederek yemek yedi.

Müezzinoğlu, işçilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, alın terinin kutsallığına değindi. Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de iş hayatının, çalışma hayatının huzuru ve geleceğe daha fazla güven vermesi adına hep birlikte daha farklı, daha güçlü neler yapabilir, değerli arkadaşlarımızla paydaşlarımızla değerlendiriyoruz. İstiyoruz ki gerek işverenimiz gerekse çalışanımız güvenli bir şekilde geleceğe sağlıklı yürüsünler. Biz sağ ve sol ayak olarak her iki yapıyı birlikte güçlensin, birlikte yürüsün gerektiğinde birlikte koşsun istiyoruz. Çünkü biri olmadan diğeri, diğeri olmadan bir diğerinin olması mümkün değil. O nedenle çatışan değil birlikte hak ve hukukunu koruyabilen, birlikte verimliliği konuşabilen, birlikte dünya vizyonunu ve dünyayla yarışı konuşabilen, paylaşabilen bir çalışma hayatı inşallah buralarda örneklenecek, buralarda daha güçlü şekillenecek. Bu anlamda bugün burada sizlerle olmaktan, önümüzdeki süreçte çalışma hayatına karınca kararınca birlikte daha güzel katkılar sunabilmeyi temenni ediyorum. Gerek işverenimize gerekse çalışanlar adına sendikamıza ve DİSK'in çok değerli başkanına teşekkür ediyorum."

Yanına oturan Lastik-İş Genel Başkanı Karacan'ın sigara kullandığını anlayan Müezzinoğlu, Karacan'a sigarayı bırakmak için çaba sarf edeceğine dair kağıt imzalattı. Karacan'ın telefon numarasını alan Müezzinoğlu, sigarayı bırakma konusundaki gayretini takip edeceğini söyledi.

- "Aksaray'daki yatırımımızla 500 çalışanımız daha olacak"

Sabancı Holding Üst Yöneticisi Kurtul ise Brisa'nın Sabancı Holding tarafından 1974'te kurulduğunu anımsatarak, "Biz Lassa markasını bugüne kadar dünyaya tanıttık. 30'dan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. 130'dan fazla dış ülkede mağazamız var. Lassa tabelalarımız var. Hakikaten ülkemizde bir marka yarattık. Üretimimizin 3'te birini ihraç ediyoruz. Brisa fabrikamızda bugün 2 bin 800 çalışanımız var. Aksaray'da yeni yatırımız var. Bu yatırımla 500 çalışanımız daha olacak. Bu Brisa'nın başarısını hakikaten çalışma arkadaşlarımız sizlere borçluyuz, ekibimize borçluyuz. Ben burada bu gayretli çalışmalarınız dolayısıyla çok teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

DİSK Genel Başkanı Beko ise burada olan işçilerinden yaklaşık 500'ünün geçmişte taşeron işçi olduğunu belirterek, Lastik-İş Sendikası ve Brisa yöneticileriyle yapılan toplu iş sözleşmesinde 500'e yakın taşeron işçinin kadro aldığını ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini dile getirdi.

Beko, bu durumun diğer fabrikalara da örnek olmasını diledi.

Konuşmaların ardından işçiler, Bakan Müezzinoğlu'na Brisa'nın yeleğinden hediye etti.

- "Bir ay konuşmama kararı aldım"

Müezzinoğlu, bir gazetecinin emeklilere aylıkları karşılığı banka promosyonu verilmesine ilişkin sorusuna, dün bu konuyla ilgili 1 ay konuşmama kararı aldığını hatırlattı.

Vali Güzeloğlu'nun da katıldığı yemeğin ardından işçilerle hatıra fotoğrafı çektiren Müezzinoğlu, daha sonra cuma namazını kılmak için Fevziye Camisi'ne gitti.

Bakan Müezzinoğlu, namazın ardından AK Parti İzmit İlçe Kadın Kollarınca gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara aşure dağıttı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :