Bakan Kurum Konyalıları kan bağışına davet etti

Bakan Kurum Konyalıları kan bağışına davet etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Konya'da Kızılay Konya Şubesinde kan bağışında bulundu. Konyalılara kan bağışı çağrısı yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Konya'da Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte Kızılay Konya Şubesinde kan bağışında bulundu.

Kan merkezi çıkışında açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, "Kızılayımız 150 yılı aşkın bir süredir tüm mazlum coğrafyada, tüm Türkiye'mizde yardıma ihtiyacı olan nerede bir ihtiyaç sahibi varsa orada olmuş, onların ihtiyaçları neyse o ihtiyaçları gidermek adına yardım etmiş bir kuruluşlumuzdur. Biz tabii Kızılayımızla bilhassa doğal afetlerde bir arada çalışıyoruz. Hep birlikte mesai harcıyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan her türlü noktada gerek Kızılayımız, gerek AFAD'ımız, gerek UMKE'miz, gerekse diğer bakanlıklarımızla birlikte bir seferberlik ruhu içerisinde vatandaşlarımızın yardımına koşmaya çalışıyoruz. Kızılay, yeri geliyor kimsesiz çocukların babası, annesi oluyor. Yeri geliyor aş ihtiyacı olanlara aş sağlıyor. Kıyafet ihtiyacı olanlara kıyafet sağlıyor. Kan vermek 15 dakika sürüyor. 15 dakikada verdiğiniz bir üniteyle 3 hayata can verebiliyorsunuz, kan verebiliyorsunuz. Biz de bugün hem valimiz, hem büyükşehir belediye başkanımız, hep birlikte kan bağışında bulunduk. İnşallah kanlarımız hastalarımıza şifa olur" dedi.

Resim

Konya'da Büyükşehir Belediyesi ile Kızılay'ın bir kampanya yürüttüğünden bahseden Bakan Kurum, "Kan bağışı yapan tüm hemşehrilerimize Konyaspor forması hediye ediyorlar. Tüm Konyalı hemşehrilerimizi buraya kan bağışı yapmaya davet ediyoruz. Tekrar tüm çalışanlarımızın bilhassa bu salgın sürecinde cansiperane bir şekilde mücadele veren sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere güvenlik güçlerimize, belediye çalışanlarımıza, tüm bu süreçte sokakta vatandaşlarımıza yardım elini uzatan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bayramlarını tekrar tebrik ediyor, nice bayramlara eriştirmeyi yüce rabbimden niyaz ediyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.