Bakan Kılıç "ustalarla" sahaya inecek

Bakan Kılıç "ustalarla" sahaya inecek

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor Projesi" kapsamında eski milli futbolcularla sahaya inip maç yapmak istediğini bildirdi

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" projesi kapsamında eski milli futbolcular Tanju Çolak, Ali Gültiken, Hami Mandıralı, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş ve Hasan Vezir ile sahaya inip maç yapmak istediğini söyledi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıç, projenin mimarları Tanju Çolak, Ali Gültiken, Hami Mandıralı, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş ve Hasan Vezir'in yer aldığı bir televizyon programına telefonla bağlanarak projeyle ilgili izlenimlerini paylaştı.

Projenin nasıl ortaya çıktığını anlatan Kılıç, benzer bir projenin daha önce aklında bulunduğunu belirterek, "Zaten zihnimden geçen, 'ülkemize büyük hizmetler yapan, gençlerimizin örnek aldığı ve kariyer açısından da olmak istedikleri insanlarla onları nasıl bir araya getirebiliriz' düşüncesiydi. Derken böyle bir şey geldi önümüze. Şu ana kadar aldığımız geri dönüşler çok güzel" diye konuştu.

Projenin özellikle gençler ve çocuklar tarafından benimsendiğine dikkati çeken Kılıç, "Van'da, Batman'da çok güzel yankılar aldık, çocuklarımız ve gençlerimiz çok mutlu olmuş. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Kılıç, projenin uzatılacağını da belirterek, ilk fırsatta bir ildeki programa projenin mimarı "ustalarla" katılarak maç yapmak istediğini dile getirdi.

Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü programı çerçevesinde gittiği ilçede çocuklarla yaşadığı bir olayı da paylaşan Bakan Kılıç, ilçede yaşayan ve Malazgirt dışına çıkmamış 45 çocuğu, Ankara ve İstanbul'a davet ettiğini kaydetti.

Kılıç, "Bakın, geçen hafta Malazgirt'te bir araya geldiğimiz 45 kadar genç yavrumuzu İstanbul ve Ankara'da ağırladık. Hayatlarında ilk kez boğazı, Ankara'yı, Anıtkabir'i, Hacı Bayram'ı gördüler. İnanıyorum ki bunları gördüklerinde ve bizlerle buluştuklarında da mutlu oluyorlar" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı