Bakan Kaya'nın memleketinde sevinç yaşanıyor

Bakan Kaya'nın memleketinde sevinç yaşanıyor

AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevine getirilmesi, memleketi Muğla'nın Seydikemer ilçesinde davul zurnayla kutlandı

MUĞLA (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevine getirilmesi, memleketi Antalya'nın Seydikemer ilçesinde sevinçle karşılandı.

Çaltılar Mahallesi'nde yaşayan amcası Ömer Sayan, Muhtar Nural Kaya ve vatandaşlar, mahallenin girişinden meydana kadar Türk bayraklarıyla davul zurna eşliğinde yürüdü.

Mahalle meydanında oynayan vatandaşlar Kaya'nın bakanlık görevine getirilmesini sevinçle karşıladı.

Kaya'nın amcası Ömer Sayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin bakan olduğunu duyunca yaşadığı heyecanı dile getirdi.

Kaya'nın daha önce AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi olduğunu hatırlatan Sayan, "Şimdi de bakan oldu. Köyümüzden bir bakanın çıkması da bizi ayrıca mutlu etti. Vatana millete hayırlı olsun. Allah utandırmasın." dedi.

Muhtar Nural Kaya ise Çaltılar Mahallesi'nden bir bakanın çıkmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Bakan Kaya'nın ve ailesinin yaz aylarında tatil için mahalleye geldiklerini anlatan Kaya, "Yakınları burada yaşıyor. Bayramlarda mutlaka gelirler. Vefat eden yakınlarının mezarlarını ziyaret ederler. Kendisinin bakan olduğunu duyunca çok heyecanlandık, yerimizde duramadık." diye konuştu.

Kaya'nın yengesi Fatmana Sayan da yeğenleriyle gurur duyduklarını, bakanlık görevinin hayırlı olmasını diledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :