Bakan Karaismailoğlu: Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars yetmez Bakü’ye kadar hızlı trenle gideceğiz

Bakan Adil Karaismailoğlu, "Bugün hızlı trenle Sivas'a geldik. Burada mı duracağız, tabii ki durmayacağız. Erzincan'a, Erzurum'a, Kars'a hızlı trenle gideceğiz. Oda yetmez ta Bakü'ye kadar hızlı trenle gideceğiz" dedi.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı gerçekleştirilen ilk seferiyle hizmete girdi. Saatte 250 kilometre hıza uygun olarak inşa edilen Ankara-Sivas hızlı tren hattı ile 12 saatlik seyahat süresi 2 saate kadar geriledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bugün hızlı trenle Sivas'a geldik. Burada mı duracağız, tabii ki durmayacağız. Erzincan'a, Erzurum'a, Kars'a hızlı trenle gideceğiz. Oda yetmez ta Bakü'ye kadar hızlı trenle gideceğiz" dedi.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının hizmete alınması dolayısıyla Sivas'ta düzenlenen törene katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hızlı trenle Bakü'ye kadar gidileceğini belirterek, "Ankara'dan geliyoruz. Neyle geliyoruz, hızlı trenle. Sivas'a bunun en hızlısı yakışır. Hayaller bir bir gerçek oluyor. Sivaslılar, Yiğidolar her şeyin en iyisine layık. Sizin için her şeyin en iyisini yapmak içinde durmadan koşacağız. Doğru zamanda doğru adımlarla koşmaya hazır mısınız? 14 Mayıs'ta Sivas'ta sandıkları patlatmaya hazır mısınız? Ankara'dan Sivas'a 2 saatte geldik. İstanbul'a Sivas'tan 6 saatte gideceğiz. İstanbul'da ki Sivaslı kardeşlerime selam olsun. Yollar kısalıyor, mesafeler kısalıyor, sevdiklerimize daha kısa sürede kavuşuyoruz. 21 yıldır Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hayal edilen her şeyi bir bir gerçeğe dönüştürdük. 14 Mayıs'tan sonrada tüm hayalleri gerçeğe dönüştürmeye hazır mısınız? Bugün hızlı trenle Sivas'a geldik. Burada mı duracağız, tabii ki durmayacağız. Erzincan'a, Erzurum'a, Kars'a hızlı trenle gideceğiz. Oda yetmez ta Bakü'ye kadar hızlı trenle gideceğiz" şeklinde konuştu.

Sivas’ta Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu katırımı olarak değerlendirilen Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı, bugün gerçekleştirilen ilk seferiyle hizmete alındı. Saatte 250 kilometre hıza uygun olarak inşa edilen Ankara-Sivas hızlı tren hattı ile 12 saatlik seyahat süresi 2 saate kadar gerileyecek.
Yüksek Hızlı Tren ilk seferinde Ankara’dan hareket ederek; Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli istasyona uğrayıp Sivas’a ulaştı. Trenin ilk yolcuları arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da yer aldı.

Sivas Yüksek Hızlı Tren Garı'nda trenden inen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, burada ilk protokolü ve Sivas milletvekilleri tarafından karşılandı. Çocuklar Oktay’a çiçek sundu. Oktay, polis merasim mangasını selamladı.

Ankara-Sivas arasındaki 603 km mesafeyi 405 km'ye düşürecek olan Ankara-Sivas hızlı tren hattı ile 12 saat olan seyahat süresi 2 saate düşüyor. Yüksek Hızlı Tren, Mayıs ayı sonuna kadar Ankara-Sivas arasında ücretsiz olarak hizmet verecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.