Bakan Göktaş, Akşehir'de Lise Medeniyet Akademisi'nin açılışını yaptı

Bakan Göktaş, Akşehir'de Lise Medeniyet Akademisi'nin açılışını yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Konya'nın Akşehir ilçesinde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Lise Medeniyet Akademisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Konya'nın Akşehir ilçesinde gerçekleştirilen bir etkinlikte, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Lise Medeniyet Akademisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş da katıldı.

Bakan Göktaş, Akşehir'de Lise Medeniyet Akademisi'nin açılışını yaptı

Akşehir'de bulunan Lise Medeniyet Akademisi'nin açılış konuşmasında Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Eğitim, bir milletin kalkınmasının ve gelişmesinin temel taşıdır. Geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimizi, donanımlı, bilgili ve ahlaklı bireyler olarak yetiştirmek hepimizin görevidir. Gençlerimiz ve çocuklarımız, bu milletin umudu ve geleceğidir. Onlara inancımız ve güvenimiz tamdır" ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ise yaptığı konuşmada, Akşehir'e yapılan yatırımlardan bahsederek, "Bugün ise ilçemize güzel bir Lise Medeniyet Akademisi kazandırıyoruz. Toplam 7 kattan oluşan binada, 7 adet derslik, 5 adet atölye, kafeterya, toplantı salonu, fitness salonu ve divanhane bulunuyor. Bu kurumumuzda toplamda 27 personel ve 366 öğrencimiz eğitim faaliyetleri yürütecek inşallah" şeklinde konuştu.

Bakan Göktaş, Akşehir'de Lise Medeniyet Akademisi'nin açılışını yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise gençlerin geleceğe hazırlanmasının önemine vurgu yaparak, "Lise Medeniyet Akademisi sadece bir kurum değil. Konya'mızın taşıdığı kadim değerleri, günümüzde yaşatan özel bir anlayışında dışa vurmuşluğudur. Akademimizin sunduğu etkinliklerle, gençlerimiz okul başarılarını artırırken, mesleki hedeflerine de her gün biraz daha yaklaşacaklar. Sanatsal yeteneklerini fark edecekler. Spor faaliyetleri ile güçlenecekler. Kötü alışkanlıklarından da uzak duracaklar" şeklinde konuştu.

Açılışın ardından Akşehir Lise Medeniyet Akademisi'nin açılış kurdelesi kesildi ve Bakan Göktaş'a birer tablo armağan edildi. Bakan Göktaş, daha sonra Akşehir Cumhuriyet Meydanı'ndaki esnafları ziyaret ederek hayırlı işler diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.