Bakan Eroğlu, Ugandalı mevkidaşı ile görüştü

Bakan Eroğlu, Ugandalı mevkidaşı ile görüştü

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Uganda Sudan Sorumlu Devlet Bakanı Ronald ile bir araya geldi- Eroğlu:"Türkiye yarı kurak iklim bölgesinde fakat yaptığımız baraj, göletlerle yağışları burada tutuyoruz. Özellikle hükümetimiz döneminde 451 baraj, 1001 göl

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uganda Sudan Sorumlu Devlet Bakanı Kibuule Ronald ile bir araya geldi.

Bakanlık makamında gerçekleşen görüşmede konuşan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın sadece ormanlardan değil sudan da sorumlu olduğunu belirterek, su alanında yaptıkları yatırımlara ve sorumluluk alanlarına ilişkin Ronald'a bilgi verdi.

Türkiye'nin hiçbir yerinde suya erişimde sıkıntı olmadığını vurgulayan Eroğlu, "Türkiye yarı kurak iklim bölgesinde. Fakat yaptığımız baraj, göletlerle yağışları burada tutuyoruz. Özellikle hükümetimiz döneminde 451 baraj, 1001 gölet inşa ettik. Böylece su problemini çözdük." dedi.

Afrika'ya açılım politikasına da değinen Bakan Eroğlu, Afrika'da her ülkenin faydasına olacak çalışmalar yürüttüklerini, Türk devlet geleneğinde sömürgecilik anlayışının olmadığını, dünyada fakir ülkelere en çok yardımı Türkiye'nin yaptığını söyledi.

Veysel Eroğlu, Afrika'da yaklaşık 1 milyon 800 bin kişiye su götürdüklerini, Pan Afrika Büyük Yeşil Duvar Ajansı'nın hazırladığı "Büyük Yeşil Duvar" projesine de destek verdiklerini dile getirdi.

Uganda ile Türkiye arasındaki ilişkileri her alanda geliştirmeyi arzu ettiklerini ifade eden Eroğlu, çölleşme ile mücadele, meteoroloji, içme suyu temini, baraj ve gölet yapımı gibi konularda her türlü iş birliğine hazır olduklarının altını çizdi.

- "Tecrübelerinizden faydalanmak isteriz"

Uganda Sudan Sorumlu Devlet Bakanı Ronald ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Uganda'ya yaptığı ziyaret için teşekkür ederek, "Ziyaretleri, Türkiye hükümeti ile daha ileriye adımlar atabilmemiz için bize yol açtı." ifadesini kullandı.

Türkiye'de gelmekten ve deneyimlerini paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ronald, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uganda ile imzaladığı mutabakat zaptının da takibini yapmak için geldiklerini aktardı.

Ronald, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğitim gerektiren alanlarda işbirliği talebimiz olacak. Bütün ülke çapında sulama projelerimiz var. Sondaj, sulama, güneş enerjisi konularında tecrübelerinizden faydalanmak isteriz. Bu toplantının sonunda sizlerden destek alabilirsek çok müteşekkir olacağız."

Kibuule Ronald, Ugandalı mühendislerin Türkiye'de Bakanlığa bağlı kurumlarda eğitim almalarını istediklerini, Bakanlık ekibinin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini ve finans desteği beklediklerini kaydetti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :