Bakan Çavuşoğlu, Japonya ve İran dışişleri bakanlarıyla görüştü

Bakan Çavuşoğlu, Japonya ve İran dışişleri bakanlarıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) 51. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Singapur'da...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) 51. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Singapur'da Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile ayrı ayrı görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) 51. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Singapur'da ikili temaslarına devam ediyor. Çavuşoğlu, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerde ikili konular ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı kaydedildi. Japonya'yla karşılıklı üst düzey ziyaretlere devam edileceği vurgulandı.

Bakan Çavuşoğlu Japonya Dışişleri Bakanı ile görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabında "Türkiye-Japonya işbirliğinde pek çok alanda önemli bir ivme yakaladık. Bu ivmeyi karşılıklı üst düzey ziyaretlerle devam ettirmek istiyoruz. Dışişleri Bakanı Taro Kono ile Singapur'da görüşmemizde ikili konular ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdik" notunu paylaştı.

ASEAN ile Türkiye arasında Sektörel Diyalog Ortaklığı kurulmasının ardından Çavuşoğlu ilk defa ASEAN-Türkiye Üçlü Bakanlar Toplantısını gerçekleştirdi. Çavuşoğlu toplantıya ilişkin, ASEAN'ı dünyadaki en başarılı bölgesel entegrasyon örneklerinden biri olarak değerlendiriyoruz. Ülkemiz ile ASEAN ve üye ülkeleri arasında hızla büyüyen kurumsal ilişkilerden memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı