Bakan Canikli, ABD ile Menbiç mutabakatını değerlendirdi

Bakan Canikli, ABD ile Menbiç mutabakatını değerlendirdi

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli:- "YPG/PYD unsurları Münbiç'ten çıkarılacak. Bu işlemin askeri gözetimi, yürütülmesi Amerika ve Türk askerleri tarafından birlikte yapılacak"- "(ABD ile) Her şey birlikte yapılacak. Bizim açımızdan bakıldığında bu mut

ANKARA (AA) - Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye ile ABD arasındaki Menbiç mutabakatıyla terör örgütü YPG/PYD unsurlarının Münbiç'ten çıkarılacağını, bu işlemin askeri gözetimi ile yürütülmesinin Amerika ve Türk askerleri tarafından birlikte yapılacağını bildirdi.

Bakan Canikli, AA Editör Masası'nda, ABD ile varılan Menbiç mutabakatı konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

Menbiç mutabakatı doğrultusunda terör örgütü YPG/PYD unsurlarının Münbiç'ten çıkarılacağını, bu işlemin askeri gözetimi ile yürütülmesinin Amerika ve Türk askerleri tarafından birlikte yapılacağını ifade eden Canikli, şunları kaydetti:

" (ABD ile) Her şey birlikte yapılacak. Bizim açımızdan bakıldığında bu mutabakatın amacı Münbiç'in YPG/PYD unsurlarından temizlenmesi.

Bizim baştan beri düşüncemiz şu; Suriye iç savaşı başlamadan önceki demografik yapıya uygun ve onu yansıtacak şekilde yerel yönetimler oluşturulacak. Yerel yönetimde yer alacaklar da yine Amerika ve Türkiye tarafından birlikte belirlenecek.

Sayın Mattis'le görüşmemizdeki 'hiçbir şekilde oyalama olmayacağı' ifadesi son derece önemlidir, bizim açımızdan. Bu ifadeyi çok açık ve net bir şekilde kullanmıştır.

YPG/PYD'nin PKK'nın bir parçası olduğu, onlar tarafından kumanda edildiği, aynı terörist havuzunu kullandıkları konusunda ikna olmuş durumdalar. İkna olmamış olsalardı bu mutabakat sağlanmamış olurdu.

Burada PYD/YPG'yi, terör uzantılarını, terör yapılanmasını ABD ile mutabakata vararak çıkartmayı, Suriye'nin tamamında da terör örgütlerinin birlikte temizlenmesinin önünü açacak bir proje olarak görüyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :