Bakan Arslan'dan Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası mesajı

Bakan Arslan'dan Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası mesajı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:- "Herkes trafik kurallarına uymanın kendisi ve başkalarının güvenliği için şart olduğunu bilmeli ve bu bilinçle hareket etmelidir"

ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Arslan, mesajında dünyadaki hızlı değişim ve gelişime dikkati çekerek, karayolu taşımacılığının da çağın gereklerine, teknolojisine, rahatlığına ve insan güvenliğine göre geliştirilmesinin göz ardı edilemeceğini bildirdi.

Artan nüfus ve taşıt sayısının trafik güvenliğini daha da önemli hale getirdiğini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Maalesef kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazalarda binlerce kişi hayatını kaybetmekte veya yaralanarak engelli olmakta ve ekonomik kayıplara yol açan maddi hasarlar meydana gelmektedir. Bu nedenle AK Parti olarak göreve geldiğimiz ilk günden bu yana karayollarımızda trafik güvenliğini sağlamak amacıyla bölünmüş yol çalışmalarına ağırlık verdik, yollarımızı kaza kara noktalarından arındırdık, yatay, düşey geometrileri düzelttik, yol standartlarını yükselttik ve akılı trafik sistemlerini uygulamaya koyduk.

Bununla birlikte araçlardan kaynaklanabilecek kazaların önüne geçmek amacıyla da araç muayene istasyonlarının modernleştirilmesi projesini başarıyla hayata geçirdik."

Arslan, trafik güvenliğinin sağlanmasının yalnızca yol standartlarını düzeltmekle veya sorumlu kurum ve kuruluşların gayretleriyle mümkün olmadığına dikkati çekerek, "Herkes trafik kurallarına uymanın kendisi ve başkalarının güvenliği için şart olduğunu bilmeli ve bu bilinçle hareket etmelidir. Bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, karşılıklı saygı çerçevesinde belirlenmiş kurallara azami ölçüde riayet etmeye davet ediyor, kazasız günler temennisiyle tüm vatandaşlarımızın ve çalışma arkadaşlarımın Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası'nı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :