Bakan Arslan Kanada'da:

Bakan Arslan Kanada'da:

"Türk sivil havacılığında yaşanan gelişmeler, ICAO Konsey Üyeliği ile taçlanacak"- "Konsey üyeliği ile Türkiye, artık dünya sivil havacılığında da söz sahibi olacak"

MONTREAL (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Konsey Üyeliği ile dünya sivil havacılığında da söz sahibi olacağını söyledi.

Arslan, ICAO’nun 39. genel kurul çalışmalarına katılmak üzere Kanada'nın Montreal kentinde, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin kurucuları arasında bulunduğu ICAO’da en son 66 yıl önce yöneticilik yaptığını anlatan Arslan, "Türk sivil havacılığında yaşanan gelişmeler, ICAO Konsey Üyeliği ile taçlanacak. Konsey üyeliği ile Türkiye, artık dünya sivil havacılığında da söz sahibi olacak. Türkiye bu üyelikle, etrafımızdaki coğrafyanın ve her alanda söylediğimiz gibi mazlum milletlerin haklarının korunmasını savunacak" dedi.

ICAO’da bundan sonra daha aktif ve söz sahibi olacaklarını dile getiren Arslan, "Bu sadece bu dönem için değil, bundan sonraki dönemler için de giderek artan bir önemde devam edecek. Artık kabuğumuza sığmıyoruz. Biz kabuğumuzu kırarak dünyanın birçok farklı bölgesinde yeni işbirliği çalışmaları ile daha da büyüyeceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Arslan, en son Laos Cumhuriyeti ile yapılan hava ulaştırma anlaşmasının ardından bugün de Macau ile anlaşma imzaladıklarını söyledi. Bunun, Türkiye’nin hava ulaştırma anlaşması imzaladığı 166. ülke olduğuna işaret eden Bakan Arslan, bu anlaşmaların, sadece yolcu taşımak anlamına gelmediğini, yeni iş ve ticaret alanlarının gelişmesinde önemli katkısı bulunduğunu kaydetti.

Ahmet Arslan, Kanada'daki Türklerin merakla beklediği THY’nin Vancouver seferleriyle ilgili olarak da çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bakan Arslan, Toronto’da haftada 6 ve Montreal’de de 3 olan THY uçuşlarının haftada 7 güne çıkarılması ve Vancouver seferlerinin başlaması konularında, Kanada sivil havacılık otoriteleri ile görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :