Bakan Albayrak: Yeni Hal Yasası geliyor, komisyonculuk tarihe karışacak!

Bakan Albayrak: Yeni Hal Yasası geliyor, komisyonculuk tarihe karışacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'daki 'Hedef 2023 Türkiye' zirvesinde konuştu. "Ekonomimizi adım adım kurtaracağız" diyen Albayrak, enflasyon, kur ve faiz açısından kötü bir dönemin geride kaldığını söyledi.

Türkiye 2023 Zirvesi'nde konuşan Bakan Albayrak, "Uzunca bir süre malum kesim tarafından Türkiye'nin başat projeleri bilinçli şekilde itibarsızlaştırıldı." dedi.

Bakan Albayrak'ın konuşmasından satırbaşları:

"Türkiye'nin 2023 hedefi hayali bir hedef değil vizyonel bir hedeftir. Türkiye'nin önde gelen markalarından mahalle bakkalımıza kadar herkes omuz omuza vererek bu mücadeleye destek oldu. Mağazaların birçok yerinde enflasyonla mücade afişleri yer aldı. Bu logoya sahip çıkan, mücadeleye sahip çıkan herkese teşekkür ederim. Enflasyonla mücadelede ekim ayı rakamları, sonrasında kasım ve aralıkta aşağı yönlü rakamlarla bu mücadelenin karşılığını göreceğiz. Yapısal adımlarla desteklediğimiz bu sürecin sonunda enflasyon ve faiz denen iki prangadan ekonomimizi adım adım kurtardığımızı hepimiz göreceğiz.

Yatırımcıların küresel oyuncuların ülkemize olan güveni her geçen gün güçlenerek artmaya devam ediyor. Ekonomimizde son dönem dengelenmenin başladığını görmeye hepimiz şahit olduk.

OLUMSUZ HAVA DAĞILIYOR

Ekonomide olumsuz hava hızla dağılıyor. İhracatın ithalatı karşılama oranı temmuzda yüzde 70'lere çıktı. Ekim ayındaki bu süreç tüm alanlardaki pozitifleşmelerle birlikte yıl sonu hedeflerimiz adım adım gerçekleşecek. Dengelenme süreci arzu ettiğimiz seviyede devam ediyor. Kötü bir dönemi geride bıraktık.

Çok daha küresel zorlukların beklendiği bir döneme hızla yaklaşırken, Türkiye çok güçlü bir altyapı ve değişim süreci yaşıyor. Bunun etkilerini 2019 ve 2020 yılında çok daha güçlü bir şekilde gereceğiz. Bu yaşadıklaırmızın sonucu atılan adımların Türkiye'yi çok daha güçlü bir noktaya hazırladığını göreceğiz.

KOMİSYONCULUK TARİHE KARIŞACAK

Hal yasası Meclis gündemine gelecek. Komisyonculuk tarihe karışacak. Satışta rekabet üst düzeye çıkacak. Yeni haller, yeni atış alanları ve üreticlerinin satış kabiliyetlerinin artırıldığını göreceğiz. Gıda ürünlerine çok daha makul oranlarla erişilmesi açısından bu önemli."

 

Etiketler :