"Baja Troia Turkey 2017"ye doğru

"Baja Troia Turkey 2017"ye doğru

İstanbul Off Road Kulübünce düzenlenen etkinlik 26-29 Ekim'de Çanakkale'de yapılacak- Truva Atı önünde yer alan seremonik starttan başlayacak yarışa katılacak 4x4 ve 4x2 ralli araçları, motosiklet ve ATV'ler 800 kilometrelik parkurda mücadele edecek

ÇANAKKALE (AA) - İstanbul Off Road Kulübü (İSOFF) tarafından düzenlenen, "Baja Troia Turkey 2017" 26-29 Ekim'de Çanakkale'de gerçekleştirilecek.

İSOFF Başkanı Erkan Birinci, bir otelde düzenlenen toplantıda, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin off-road disiplininde Türkiye'de düzenlenecek ilk uluslararası formatta yarış olduğunu söyledi.

Birinci, farklı ülkelerden katılan yarışçılara Çanakkale'nin muhteşem doğası ve tarihi dokusu içinde benzersiz bir organizasyon düzenlediklerini belirterek, "6 ayaklık East European Tout Terrain Series takviminde 5. ayak yarışı olarak koşulan Baja Troia Turkey'de ekipler, 26 Ekim Perşembe günü Çanakkale Truva Atı önünde yer alan seremonik starttan başlayarak 4 gün boyunca 800 kilometreyi aşkın yol katedecek." dedi.

Yarış direktör yardımcısı Özlem Mestçi ise bu etkinliğin Çanakkale'nin tanıtımı ve bilinirliğinin artması konusunda önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, bunun, 2018 yılının "Troya Yılı" ilan edilmesiyle düzenlenecek etkinliklerin ön adımı olarak algılanması gerektiğini kaydetti.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) İl Temsilcisi Mustafa Kansu da yarışa 4x4 ve 4x2 ralli araçları dışında motosiklet ve ATV'lerin de katılacağını dile getirerek, "Yarışa Türkiye'den tanınmış otomobil yarışçıları dışında, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, İsrail, Azerbaycan ve İtalya'dan ekipler katılıyor. Yarışa şu ana kadar 34 ralli aracı ile 29 motosiklet ve ATV kayıt yaptırdı." diye konuştu.

Toplantıya, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Turgay Kılıç, TÜRSAB Çanakkale-Körfez BYK Genel Sekreteri Ahmet Çelik, Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer ile etkinlik yöneticileri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :