Bahri Kılınçel'den Kılıçdaroğlu'na tepki

Bahri Kılınçel'den Kılıçdaroğlu'na tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Konya İl Başkan Yardımcısı Bahri Kılınçel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adana’daki mitinginde Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’ı övmesine tepki gösterdi.

CHP genel başkanının bu tavrının CHP'nin kuruluş felsefesine, Kuvayı Milliye ruhuna aykırı olduğunu söyleyen Kılınçel, Bu yapılan hareketlerin FETÖ savunuculuğu olduğunun altını çizdi.  Eski CHP Konya İl Başkan Yardımcısı Bahri Kılınçel tepkisini şöyle dile getirdi: “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  geçtiğimiz günlerde Adana'da  mitingde  kürsüde hayatı  boyunca   CHP'ye, Cumhuriyet'e , Türk ordusuna karşı çıkmış, FETÖ örgütünün  tüm düzmece belge, iddianame,dava ve  söylemlerini savunmuş,  yeminli FETÖ  avukatı  Nazlı Ilıcak'ı, hayatını  Cumhuriyet, Atatürk ve Türk  değerlerini  aşağılamaya adamış, Ergenekon ve Balyoz davalarında  FETÖ'nun düzmece belgelerini  yayınlama misyonunun elebaşçısı, yabancı istihbarat örgütlerinin  ileri karakol elemanı Ahmet Altan'ı, hayatlarında  CHP 'ye oy vermemiş, verilmemesi için çağrıda bulunmuş  birçok  FETÖ ve PKK  işbirlikçisini  alkışlatma cüretini göstermiştir”

CHP TERÖRÜ SAVUNAMAZ

“CHP Genel Başkanı, HDP genel başkanı ve milletvekillerini savunmaya çalışmaktadır. Yıllar boyu PKK terör örgütü ile bağını sürdüren, polislerimizi, askerlerimizi şehit eden PKK örgütüne açıktan hiç tepki göstermeyen, terör eylemlerini kutsayan HDP milletvekillerini savunacak parti CHP olmamalıdır. Genel başkanımızın görevlendirdiği CHP'nin  ‘Sur Raporu’  terörle mücadele eden asker ve polislerimizin moralini bozmak amacıyla hazırlanmış, Önyargılı ve hiç terör örgütü eleştirisi yapmayan bu rapor CHP'nin utanç raporudur.  “Seçimle gelen seçimle gider diyen " sayın genel başkanımız doğu ve güneydoğuda seçimlerin demokratik yapıldığını zannetmektedir. PKK örgütünün baskısı nedeniyle yüzlerce ilçesinde CHP örgütü olmadığı için seçimlerdeki PKK baskısından habersizdir. CHP öylesine büyük partidir ki cumhuriyeti kuran ancak hayatını cumhuriyet düşmanlığıyla geçiren Ali Bulaçları, eski Maocu dönek FETÖ’nun ceridecisi Şahin Alpayları, CHP 'ye oy vermeyin diyen Altan kardeşleri, Diyarbakır meydanına cumhuriyet ve devri karşıtı  isyancı Şeyh Sait'in heykelini  diken PKK işbirlikçilerini alkışlatanlardan daha büyüktür. CHP‘nin emekçileri taşradaki yiğit savunucular gün gelecek bu tür davranışların hesabını en yakın kurultayda soracaktır. Türkiye'deki yüreği CHP için çalanlara ve halkımıza duyurmayı borç bildim”

BAHRİ KILINÇEL KİMDİR

2002-2004 yıllarında Selçuklu ilçe başkanlığı, 2008-2010 yıllarında Selçuklu ilçe yöneticiliği, 2011-2013  yıllarında  örgütlerden sorumlu il başkan yardımcılığı yaptı. Konya CHP üyesi 1953 AFYON- DİNAR doğumlu. 25 yıl Türk silahlı kuvvetlerinde Astsubay olarak görev yaptı.  2001 yılında KONYA CHP örgütüne üye oldu.  3 yıl Selçuklu ilçe başkanlığı, ilçe yöneticiliği yaptı. 2010 yılında KONYA CHP Örgütlerden sorumlu il başkan yardımcılığı yaptı.2005 yılında düzenlenen bir TV programında Baykal ve Önder sav ikilisinin partiyi getirdiği noktayı eleştirdiği için Baykal' a eleştiriden il disiplin kurulunca kınama cezası ile cezalandırıldı.