Bahreyn'deki olaylar

Bahreyn'deki olaylar

Diraz köyündeki güvenlik operasyonu sırasında yasaları ihlal ettiği belirtilen 5 kişi öldü, 19'u polis 27 kişi yaralandı- Terör davalarından hükümlü ve güvenlik güçleri tarafından aranan 286 kişi, operasyon kapsamında yakalandı

MANAMA (AA) - Bahreyn'in başkenti Manama'nın batısındaki Diraz köyünde güvenlik operasyonu kapsamında yasaları ihlal ettiği belirtilen 5 kişinin öldüğü, 19'u polis 27 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bahreyn İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, başkent Manama'nın batısında yer alan Diraz köyünde düzenlenen güvenlik operasyonu kapsamında emniyet güçlerinin görevlerini ifa ettiği sırada bir grubun aniden el bombası, demir çubuk, kesici alet ve baltayla direndiği ifade edilerek, olayda 19 polisin yaralandığı aktarıldı.

Operasyonda ayrıca, yasaları ihlal ettiği belirtilen 5 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Söz konusu bölgenin, birkaç gün önce hakkında hapis cezası verilen, ülkedeki en yüksek Şii merci İsa Kasım'ın doğum yeri olduğu ifade edilen açıklamada, Kasım yanlılarının, Şii mercinin geçen haziranda vatandaşlıktan çıkarılması ve hakkında yargı sürecinin başlamasından bu yana evinin etrafında oturma eylemi yaptığı belirtildi.

Açıklamada, bu gençlerin dışarıdan kışkırtıldığı ve bu tür olaylarda "kurban" olmalarından dolayı üzüntü duyulduğu ifade edildi.

Öte yandan, İçişleri Bakanlığından yapılan diğer bir açıklamada da Diraz köyünde düzenlenen operasyonlar kapsamında terör davalarından hükümlü ve güvenlik güçleri tarafından aranan 286 kişinin yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, yakalananların çoğunun Şii merci Kasım'ın evinde saklandığı aktarılırken, bazılarının da Cav Hapishanesi'nden kaçanlar arasında yer aldığı belirtildi.

Bahreyn'de mahkeme, ülkedeki en yüksek Şii merci İsa Kasım'ı geçen pazar günü 1 yıl hapis ve 265 bin dolar para cezasına çarptırmış ve cezanın ertelenmesine karar vermişti. Söz konusu kararın temyiz yolunun açık olduğu belirtilmişti. Bahreyn İçişleri Bakanlığı geçen haziran ayında, ülke menfaatine zarar verdiği gerekçesiyle İsa Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarılmasına karar vermişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :