Bahreyn Kralı'ndan "Körfez krizi" açıklaması

Bahreyn Kralı'ndan "Körfez krizi" açıklaması

Bahreyn Kralı Al Halife:"(Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz) Bu krizin çözümü Riyad'da"

MANAMA (AA) - Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, "Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin çözümünün Riyad'da olduğunu" belirtti.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'nın haberine göre Kral Al Halife, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Körfez krizi temsilcisi emekli General Anthony Zinni ve ABD Körfez İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Timothy Lenderking'i ülkenin orta kesiminde bulunan Sahir Sarayı'nda kabul etti.

Bahreyn Kralı, ABD'li diplomatları kabulü sırasında Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krize ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu krizin çözümü (Suudi Arabistan'ın başkenti) Riyad'da." ifadesini kullandı.

ABD'nin çabalarından övgüyle söz eden Al Halife, ülkesinin tüm bu çabaları desteklediğini vurguladı.

Görüşmede ayrıca, bölgesel ve küresel düzeyde gelişen olayların yanı sıra ortak öneme sahip konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Zinni ve Lenderking, bölgeye pazar günü başlattıkları ziyaret kapsamında sırasıyla Kuveyt, Katar, Mısır ve Riyad'da görüşmeler gerçekleştirmişti.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin, 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri ve ekonomik abluka uygulamaları, Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :