Bahçeli'nin Tunceli'deki Esnaf ve Cemevi Ziyaretleri İptal Edildi

Bahçeli'nin Tunceli'deki Esnaf ve Cemevi Ziyaretleri İptal Edildi

Tunceli Valisi Osman Kaymak'ı makamında ziyaret eden MHP lideri Devlet Bahçeli'nin esnaf ve cemevi ziyaretleri iptal edildi. Bahçeli, Ankara'ya dönüyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli'ye gitti, Valiliğe yürümek isteyenlere polisten gazlı müdahale geldi. Şehirde yükselen gerilimin ardından esnaf ve cemevi ziyaretleri iptal edildi. Bahçeli, Ankara'ya dönüyor.

Tunceli'ye giden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, beraberindeki heyetle birlikte Tunceli Valisi Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti. Devlet Bahçeli valilik ziyaretinden sonra dışarıda bir konuşma yaptı.

Devlet Bahçeli ve beraberindeki heyet daha sonra Cuma namazını kılmak için Tunceli Yunus Emre Camii'ne gitti.

ESNAF VE CEMEVİ ZİYARETLERİ İPTAL, ANKARA'YA DÖNÜYOR

Hazırlanan programa göre Bahçeli, namaz sonrası cemevi ve esnaf ziyaretleri yapacaktı ancak bu ziyaretler iptal edildi. Cemevi yönetiminin cenazeleri olduğu gerekçesiyle Bahçeli'yi ağırlamayacaklarını duyurduğu öne sürüldü. Bahçeli, bu gelişmeler üzerine Ankara'ya dönüyor.

bahceli-nin-tunceli-de-esnaf-ve-cemevi-6730215_7401_m.jpg

TUNCELİ'DE GERGİNLİK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, valilik binası önündeki konuşmanın ardından Tunceli'de gerginlik başladı. Tunceli'de aralarında bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin de bulunduğu yaklaşık 800 kişilik grup, valilik binasına 1 kilometre mesafede toplandı. Valilik binasına yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Protestocuların yürümekte ısrar etmesi üzerine polis, gruba biber gazı ve copla müdahale etti.

haberler.com

Etiketler :