Bahçeli'nin başkanlık sistemi açıklaması

Bahçeli'nin başkanlık sistemi açıklaması

CHP Eskişehir Milletvekili Usluer:- "Adalet ve Kalkınma Partisinin geçmişteki ortağı FETÖ idi, bugünkü ortağı MHP'dir. Birlikte bir hazırlığın ilk konuşmasını dün Sayın Devlet Bahçeli yaparak sinyali verdi"

TBMM (AA) - CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, başkanlık sistemi ile ilgili açıklamasını eleştirerek, "Adalet ve Kalkınma Partisinin geçmişteki ortağı FETÖ idi, bugünkü ortağı MHP'dir. Birlikte bir hazırlığın ilk konuşmasını dün Sayın Devlet Bahçeli yaparak sinyali verdi." dedi.

Usluer, CHP Eğitim Komisyonu üyeleri Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ve İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, proje okulları konusundaki eleştirilerini dile getirdi.

Türkiye'nin tarihi, köklü, kültürü olan ve seçkin öğretmenlerin görev yaptığı bu okullarının, proje okulu kapsamına alındığını aktaran Usluer, 155 okulun proje okulu olarak ilan edildiğini, bu okullarda 4 bin 598 öğretmenin görev yaptığını, bu öğretmenlerden yer değiştirecek olanların sayısının ise bin 187 olduğunu kaydetti.

Öğretmen, veli ve öğrencilerin, bu uygulamaya tepki duyduklarını savunan Usluer, buna karşın Milli Eğitim Bakanlığının bilinçli ve derin bir uykuda bulunduğunu ileri sürdü. Usluer, şu ifadeleri kullandı:

"Buradaki proje nedir? Buradaki proje iyiyi yakalayan okul nasıl çökertilir projesidir. Kurulu sistemi dağıtarak, ilişkisiz insanları atayarak, bir kurulu iyinin yok edilmesi projesidir. Aslında proje okulları garabeti, FETÖ'nün soruları çalıp kendi müritlerinden dağıtmasından farklı bir şey midir? Kısaca özetleyecek olursak proje okulları AKP usulü bir FETÖ olayından başka bir şey değildir. 'Kemalizm geçmişin bekçiliği değil, geleceğin öncülüğüdür' şiarıyla, ey Milli Eğitim Bakanlığı, ey Adalet ve Kalkınma Partisi bu ülke babanızın malı değil, bizler hiçbirimiz sizin projeniz olmayacağız."

Sibel Özdemir ise proje okulları konusunun görüşülmesi için acil bir şekilde TBMM Milli Eğitim Komisyonunun toplanması önerisinde bulundu.

Mustafa Akaydın da "Bu, Atatürk Cumhuriyetini, eğitim yoluyla yıkma projesinin aşağı yukarı son adımlarından birisidir." iddiasını dile getirdi.

-"Bu bir mizansen"

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Usluer, başkanlık sisteminin referanduma götürülmesi konusunda MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Adalet ve Kalkınma Partisinin geçmişteki ortağı FETÖ idi, bugünkü ortağı MHP'dir. Bugün MHP ayrı bir siyasi grup gibi görünüyorsa da Meclisteki tutumları, verdikleri oylar, kimin yanında oldukları, kime destek oldukları konusunda herhangi bir soru işaretine mahal yoktur. Birlikte bir hazırlığın ilk konuşmasını dün Sayın Devlet Bahçeli yaparak sinyali verdi. Önceden hazırlanmıştı. Elbetteki karşı tarafın 'Biz buna karşıyız' demek gibi bir durumu olmayacaktı. Çünkü bu bir mizansen, birlikte oynanan bir oyun."

CHP olarak bu konudaki referanduma nasıl bakacakları sorusuna ise Usluer, "Bizim temel görüşümüz, başkanlık sistemine karşı olduğumuz görüşü. Biz CHP olarak parlamenter sistemin arkasında durmaya ve güçlendirilmesi yolundaki adımların yanında olacağımız konusundaki tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz." yanıtını verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :