Bahçeli'den teşkilatlara genelge

Bahçeli'den teşkilatlara genelge

MHP Genel Başkanı Bahçeli:- "Artan belirsizlikleri fırsat bilen, oluşan puslu havaya umut bağlayan iç ve dış karanlık odaklar oldukça faal ve etkin haldedir"- "Türk siyasetindeki dalgalanma gerçeği, siyasi partileri kapsamına alan bulanma ve kanama hali a

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Artan belirsizlikleri fırsat bilen, oluşan puslu havaya umut bağlayan iç ve dış karanlık odaklar oldukça faal ve etkin haldedir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, teşkilatlara gönderdiği genelgede, siyasi iklim şartlarındaki bozulmanın, Türkiye'yi daha da zora sokacak dinamikleri hızla harekete geçirdiğini belirtti.

Türkiye'nin adı konmamış, itiraf edilmemiş çok boyutlu kriz girdabına çekildiğini savunan Bahçeli, "Bugünlerde felaket tellalları, kaos mimarları, fitne simsarları, dedikodu ve tezvirat mahfilleri hiç boş durmamaktadır. Artan belirsizlikleri fırsat bilen, oluşan puslu havaya umut bağlayan iç ve dış karanlık odaklar oldukça faal ve etkin haldedir. Türk siyasetindeki dalgalanma gerçeği, siyasi partileri kapsamına alan bulanma ve kanama hali aslında dış kaynaklı bir proje ve planlamanın devrede olduğuna işaret etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Suni tartışmalar milli bekamızı ilave risklere sokmakta"

Terörün şiddet ve dozajını artırırken, Türkiye'nin milli ve tarihi direncinin esnetilmek ve kırılmak istendiğini vurgulayan Bahçeli, genelgede şunlara değindi:

"Nitekim ülke ve millet olarak karşı cephede kurgulanan ve uygulama sahasına alınan oyun, hem çok kirli hem de çok acımasızdır. Siyasi tartışmalardaki sertlik, anlaşmazlıklardaki yoğunluk milli birlik ve beraberliğimize ağır hasar ve yara vermektedir. Rejim ve sistem değişimi üzerine kurulmak istenen ve adına 'Yeni Türkiye' denilen sorunlu ve sakat siyaset denklemi, bölgesel ve küresel dengesizliklere açık kapı bırakmaktadır. Devlet ve millet, kuruluş ilkelerinden kopuşa kontrolsüzce hazırlanmakta, mimarisi gayri milli merkezlerde yapılan yeni bir sistem dayatması gün be gün ilerletilmektedir.

Devlet yönetimini kapsamına alan, siyaseti içinden çıkılmaz bir sürece hapseden gerilimlerin arka planında bu husus yatmaktadır. Türkiye’nin onca vahim meselesi varken, bir de devlet ve toplum hayatını tesiri altına alan kör dövüşünü kaldırması, bunun üstesinden gelmesi zor olduğu kadar yüksek maliyetlidir. Milli enerjimiz boşa gitmekte, tarih ve kültür potansiyelimiz akılsızca heba edilmektedir. Sürekli ivme kazanan, sürekli beslenen sanal ve suni tartışmalar milli bekamızı ilave risklere sokmakta, öngörülen tehlikeleri daha da genişletmektedir."

Bölücülük faaliyetlerinin zemin bulup güçlendiğini, hain teröristlerin güvenlik güçlerine acımadan kıydığını, artık zaman ve emek israfına tahammül gösterilmemesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Türk vatanını kapsam ve hedefine alan zalim emellerin önüne geçilebilmesi için birlik ve dayanışma hissiyatının teyit edilip takviyesi elzemdir, ertelenmesi halinde felaket yakındır. Ülkemizi darboğaza itmek maksadıyla yaygınlaştırılan siyaset operasyonlarına alet olanların hiçbir şekilde iyi niyetli olmadıkları, demokrasinin ruh ve erdemini özümsemedikleri ortadadır." değerlendirmesinde bulundu.

- "MHP’yi gözden düşürme çabası var"

Bahçeli, demagoji ve istismarla mesafe almaya çalışanların var olduğunu, asılsız ve uydurma haberlerle akılları çelme niyetinin esiri olanların, hamaset, hamakat ve hakaretle yelkenlerini şişirme gayesi taşıyanların tarihin ve milli vicdanının hilafına hareket etmekte olduklarını belirtti.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"Selden kütük kapma sevdasına kapılıp da siyaseti gayri milli ölçekte dizayn etmek isteyenlerin değirmenine su taşıyanlar, bozgunculuğun ana damarı, yıkımın ana istasyonu, buhranın ana karargahı oldukları saklanamayacak kadar nettir. Türkiye'nin karmakarışık şu günkü ortamında, MHP ile özel olarak uğraşanların, özellikle karalama yarışına girenlerin hangi amaca hizmet ettikleri bilinmektedir. MHP’yi gözden ve güçten düşürmek için yoğun bir çaba ve gayret vardır. MHP'yi yapay tartışmaların içine çekerek kaleyi içten çökertme arzusu taşıyan, tarafları siyasetten ekonomiye, iş aleminden okyanus ötesine kadar uzanan geniş bir koalisyon faaliyettedir. Amaç, Türk milletinin medeniyet yürüyüşünü kösteklemektedir. Amaç, bir türlü başarılamayan, bir türlü ulaşılamayan kanlı kardeş kavgasını tutuşturmaktadır. Bu yüzden Türk milletinin özgüveniyle öz değerleriyle oynanılmaktadır. Dava arkadaşlığı hukukunu aşındırmak isteyenler su katılmamış mesnetsiz iddialara bel bağlamaktadır."

- "Kayyım Heyeti'nin yetkileri ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuştur"

Bahçeli, partinin MYK Toplantısı'nda alınan karar doğrultusunda Olağan Büyük Kurultay takviminin 18 Mart 2018 olarak belirlendiğine dikkati çekerek, "Bunun dışında partimizin siyaset anlayışını tartışmaya açan, sorgulatan, küçülten, bulandıran her türlü teşebbüs ve adım yok hükmünde kalacaktır. Bu itibarla muhtemel korsan ve paralel kurultay konusunda tüm teşkilatlarımızın, tüm dava arkadaşlarımızın azami dikkat, tedbir ve titizlik içinde hareketi şarttır." ifadelerini kullandı.

Parti tüzüğü değişikliği gündemiyle MHP Büyük Kurultayı'nın olağanüstü toplantıya çağrıldığına vurgu yapan Bahçeli, şöyle devam devam etti:

"Bu mahkeme kararının kesinleşmesi ve temyiz safhasının neticelenmesi beklenmeden bu Kayyım Heyeti, Olağanüstü Tüzük Kurultayı için tarih açıklamış, delegelerimize kanunsuz çağrı yapmıştır. Halbuki, partimiz Yargıtay 18’nci Hukuk Dairesi'ne Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkeme kararının temyiz başvurusunu gerçekleştirmiştir. Kaldı ki mezkur mahkeme kararının kesinleşmeden uygulanması hukuken söz konusu değildir. Bilahare parti üst kurul delegelerimizden bir kısmının müracaatıyla Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi ile Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Kayyım Heyeti’nin yetkileri ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuştur. Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi kararının kesinleşmeden uygulanamayacağı belirlenmekle birlikte, olağanüstü kurultay çağrısı da dahil olmak üzere, bütün işlemler tedbir yoluyla dondurulmuştur.

12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararın infazı Yargıtay incelemesi sonrasına bırakılmıştır. Herkes Yargıtay'a intikal eden temyiz sürecini sabır, nezaket ve demokratik ahlakla beklemelidir. Hukuki gelişmeler çerçevesinde, Yargıtay kararının alınması zorunludur ve herkes için de bağlayıcıdır. Bu nedenle, ortada kurultay yok iken, teşkilatlarımızın meşgul edilmesine, çalışmalarının engellenmesine, partimizin bayrak ve amblemlerini kullanarak siyasi faaliyette bulunulmasına kesinkes müsaade edilmeyecektir. Halen olağanüstü kurultay ısrarında olanların, Siyasi Partiler Kanunu ile tüzük hükümlerine aykırı söz ve faaliyetleri bir bir takip edilip not alınacak ve mutlaka gerekli girişimlerde bulunulacaktır."

- "Tüm teşkilat yöneticilerimize güvenim tamdır"

Partiyi ve kişileri hedef alan iftira, çirkin yakıştırma, asılsız suçlamalar başta olmak üzere hakaret eden, itibar suikastına tevessül eden kim olursa olsun haklarında lazım gelen tedbirlerin alınacağını kaydeden Bahçeli, "Sosyal medya temelli ahlaksız saldırılara karşı etkin ve süratli önlemler devreye koyulacaktır. Hiçbir şekilde dava arkadaşlarımızın haksız ve mesnetsiz yere yıpratılmasına göz yumulmayacak, konuyla ilgili mücadele çok yönlü sürdürülecektir. Her ne olursa olsun tahrikler karşısında soğukkanlılıktan taviz verilmeyecek, parti içinde gerginlik bekleyenlerin ekmeğine yağ sürülmeyecektir." değerlendirmesini yaptı.

Bahçeli, MHP'nin Türkiye'nin yüz akı, Türk tarihinin iftihar kutbu olduğunu savunarak, "Bu şehit yadigarı kutlu davayı hiçbir maceracı, bağımlı ve başkalarının hesabına çalışan hiçbir gafil ele geçiremeyecek, buna da güçleri yetmeyecektir. Tüm teşkilat yöneticilerimize güvenim tamdır." ifadesine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :