Bahçeli'den referandum açıklaması

Bahçeli'den referandum açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli:"Türkiye'de fiili durumun devamını arzulayanlar, 15 Temmuz'dan sonra çok ciddi olayların yaşandığı bir ortamda kaos, kriz arzulayanlar, ikinci dalga darbecilerdir. Onu da önümüzdeki günlerde hep beraber görürsünüz"-"(MHP'de 5 mil

TBMM (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'de fiili durumun devamını arzulayanlar, 15 Temmuz'dan sonra çok ciddi olayların yaşandığı bir ortamda kaos, kriz arzulayanlar, ikinci dalga darbecilerdir. Onu da önümüzdeki günlerde hep beraber görürsünüz." dedi.

Bahçeli, partisinin Grup Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Devlet Bahçeli, "Başkanlık sistemi tartışması yoktu bunu siz gündeme getirdiniz ve 'gerekirse millete gitmektir' dediniz; bir metin gelsin görelim diye ilk defa bu kadar net ve açık konuştunuz. Neden şimdi bu tartışmayı gündeme getirdiniz ?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Başından beri söylüyoruz. Üç defa grup konuşmalarımızda ifade ettik, söylediklerimizde bir farklılık yok, anlamayanlara karşı tamamlayıcı maddeler var.

Onu ileriki günlerde çok daha iyi anlayacaksınız. Türkiye'de fiili durumun devamını arzulayanlar, 15 Temmuz'dan sonra çok ciddi olayların yaşandığı bir ortamda kaos, kriz arzulayanlar, ikinci dalga darbecilerdir. Onu da önümüzdeki günlerde hep beraber görürsünüz."

Devlet Bahçeli, "100 maddelik bir anayasa çalışmasından söz ediliyor, mümkün müdür 100 maddelik bir anayasa değişikliği?" sorusu karşısında, "100 maddelik bir anayasa değişikliği ile ilgili hazırlanmış bir tasarı hakkında bilgisi sahibi değiliz. Bize gelmiş bir şey yoktur. Ne getireceklerse Meclise getireceklerdir. Bu kaç madde olacaksa geldiğinde hep beraber göreceğiz." ifadesini kullandı.

AK Parti'den, onaylamadığınız bir başkanlık sistemi teklifi gelirse referanduma götürülmesine karşı mısınız? sorusuna Bahçeli, "Hele bir gelsin görelim bakalım ona göre karar verelim, başkaları gibi önceden bir karar vermek de doğru değil. O CHP'nin işidir. Bir de sütünü içerken İsmail Küçükkaya'nın işidir. İsmail Küçükkaya da Allah muhafaza büyükkaya olmamış, olsaydı başımız beladan kurtulmazdı." dedi.

Bahçeli, bir diğer soru üzerine, MHP'nin, tutarlı bir siyasi parti olduğunu, nerede ne konuşuyorsa her tarafta aynı şeyi söylediğini bildirdi. Bahçeli, "Kapalı kapılar arkasında bir başka şey, Genel Kurulda bir başka şey, milletin huzurunda bir başka şey söylemez. 47 yıllık bir siyasi partiyi artık lütfen tanıyınız. Heceleme de yetmez, kara tahta üzerinde de çalışacağız beraber ama basın mensupları ile MHP'nin tarihini konuşmam lazım." ifadesini kullandı.

5 MHP'li milletvekilinin referandumda 'hayır' diyeceklerini açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bahçeli, "Onların en tabii hakkıdır, vicdani sorumlulukları içerisinde hareket edeceklerdir. Fetullah Gülen hareketi başarılı olsaydı, Yurtta Sulh Konseyi'nin hazırlayacağı bir anayasaya ne diyeceklerdi acaba?" görüşüne yer verdi.

Bahçeli, "Sayın Başbakan, ortak televizyon yayında 'MHP, FETÖ ile ilgili Meral Akşaner örneğinde zokayı yuttu, o yüzden FETÖ gerçeği ile tanıştı' dedi. Meral Akşener ile kesin bir hüküm belirtti. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir" sorusuna, "Zokayı yutmuşuz. Diyecek bir şey yok. Bizden çok daha evvel Meral Akşener'in kim olduğunu biliyorlardır demektir." yanıtını verdi.

Bahçeli, Adil Öksüz'ün İncirlik üssüne, oradan da ABD'ye kaçırıldığı iddiası ile ilgili olarak, "Üç aydan beri arıyorlar. Adil Öksüz'ü mutlaka bulmaları gerekir, nereden kaçmışsa oradan geri getirsinler." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :