Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun Avrupa Parlementosunun kararına tepkisi

Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun Avrupa Parlementosunun kararına tepkisi

MHP lideri Devlet Bahçeli, AP'nin kararına sert tepki gösterirken, AB'ye tepki göstermeyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi suçladı

BAHÇELİ ÜLKESİNİ SAVUNDU

MHP lideri Bahçeli, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını öngören, hukuki bağlayıcılığı bulunmayan karar tasarısını onaylamasına ilişkin, "AP terörizme yakasını kaptırdı" dedi.​

MHP lideri Bahçeli, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını öngören, hukuki bağlayıcılığı bulunmayan karar tasarısını onaylamasına yönelik konuştu.

Bahçeli, Twitter hesabından söz konusu karara ilişkin şunları söyledi:

"Sarsıcı olaylar birbirini izliyor ve Türkiye çok cephede sürdürdüğü varlık-birlik mücadelesinin altında kalmamak için çalışıyor, çabalıyor. Ancak bu mücadele esnasında gerek muhasım odakların gerekse de muasır olduğunu iddia eden ülkelerin muhasarasıyla boğuşuyor. Avrupa Parlamentosu, Türkiye'nin AB ile devam eden müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını tavsiye eden tasarıyı pişkince kabul etti. Siyasi mahiyetli ve hukuken bağlayıcılığı olmayan bu skandal karara 479 parlamenter evet, 37'si hayır, 107'si de çekimser oy kullandı. AP, terörizme yakasını kaptırdı. Türkiye'ye samimiyetsiz ve soğuk bakışını tescil ettirdi. Ve art niyetini tekrar gözler önüne serdi. Türk milleti, AP'nin kararını reddetmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi de bu temelsiz ve omurgasız kararı telin etmektedir. Avrupa, veba salgınından sonra ikinci kez büyük ve acınası bir hastalığa tutulmuştur. Bu vahim hastalık terör örgütlerinden bulaşmıştır. Avrupa ülkelerinde görev yapan Türk kökenli 147 parlamenterin AP'nin kararına göstermeleri gereken tepkileri de önemli hal almıştır. Türkiye'nin haysiyetiyle oynamaya kalkışan, ülkemizi karalamaya yeltenen şarlatanlığa Türk kökenli parlamenterlerin itirazı olmalıdır. Ve bu itiraz hemen yapılmalıdır. Kimliğini kaybetmemiş, doğduğu toprakları unutmamış kardeşlerimizin sesini duymak en tabii hakkımızdır. AP'nin Türkiye'yi suçlayan, yargılayan ahlaksız kararı konuşulurken, gücünü Avrupa ülkelerinden alan terör örgütleri de boş durmamaktadır."
Avrupa Parlamentosu, Türkiye'nin AB ile devam eden müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını tavsiye eden tasarıyı pişkince kabul etti.

 

KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) aldığı 'dondurma' kararı için "Bugün geldiğimiz noktada AB, insan hakları, demokratik standartlar hukukun üstünlüğü gibi kavramlar Türkiye'de olmadığı için kararları bir süre durdurdu" şeklinde skandal ifadeler kullandı​

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu’nun, Türkiye’nin AB ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici olarak dondurulmasını tavsiye eden tasarıyı kabul etmesi üzerine yaptığı açıklamada, “Müzakere yapılmayacak. Bu bizim için çok ağır bir yaptırımdır. Bunun arkası gelecektir, ekonomik olarak arkası gelecektir, siyasi olarak gelecektir” iddialarında bulundu.

Antalya'da bulunan Kılıçdaroğlu, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğünde sanayicilerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, AB ile ilgili sanayicilerden gelen bir soru üzerine “Az önce geçici durdurma kararı alınmış. AB'ye üyelik için Ankara Antlaşmasını imzalayan rahmetli İsmet İnönü'dür 1963 yılında. ‘Uygar dünyanın bir parçası olmalıyız’ diye yola çıkılmıştır. Ama bugün geldiğimiz noktada AB, insan hakları, demokratik standartlar hukukun üstünlüğü gibi kavramlar Türkiye'de olmadığı için kararları bir süre durdurdu. Müzakere yapılmayacak. Bu bizim için çok ağır bir yaptırımdır.Bunun arkası gelecektir, ekonomik olarak arkası gelecektir, siyasi olarak gelecektir” şeklinde skandal iddialarda bulundu.