Bahçeli, soruları yanıtladı

Bahçeli, soruları yanıtladı

MHP Genel Başkanı Bahçeli: (2)- "(Milli mutabakat) 316 milletvekiliyle Mecliste çok geniş bir desteğe sahip olan bir hükümet var. Bunun üzerine hangi milli mutabakatı kuracaksınız? Kiminle kuracaksınız? PKK'nın uzantıları ile milli mutabakat olur mu veya

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "316 milletvekiliyle Mecliste çok geniş bir desteğe sahip olan bir hükümet var. Bunun üzerine hangi milli mutabakatı kuracaksınız? Kiminle kuracaksınız? PKK'nın uzantıları ile milli mutabakat olur mu veya FETÖ'nün kalıntıları ile milli mutabakat olur mu?" dedi.

Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "FETÖ'nün siyasetten de temizlenme sürecinde, 40-50 milletvekili giderse sayısal anlamda iktidarın hükümetten düşmesi gibi bir riskten söz ediliyor. MHP, milli mutabakat anlamında hükümete desteğini sürdürür mü?" şeklindeki bir sorusunu yanıtlarken Bahçeli, hakim, savcı, emniyet ve TSK'dan kaç kişinin ihraç edildiğinin belli olmasına karşın siyaset konusunda bir rakam olmadığını bildirdi.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Eğer kalkar siyasi iktidar FETÖ örgütlenmesi ve buna benzer terör örgütleri ile mücadelesini sürdürürken siyasi alanda da neyin ne kadar olduğunu kamuoyu ile paylaşırsa o zaman sizin bu yorumunuza cevap verebilecek bir veri elde edilmiş olur.

316 milletvekiliyle Mecliste çok geniş bir desteğe sahip olan bir hükümet var. Bunun üzerine hangi milli mutabakatı kuracaksınız? Kiminle kuracaksınız? PKK'nın uzantıları ile milli mutabakat olur mu veya FETÖ'nün kalıntıları ile milli mutabakat olur mu? Bunları görmek ve anlamak lazımdır. Her türlü fedakarlığa da hazırız. Tabii fedakarlık hangi noktada, bize neyi düşürüyorsa ona hazırız anlamı taşır.

Türkiye Cumhuriyeti devleti sahipsiz değildir, Türkiye'nin bölünmesine, parçalanmasına müsaade edilmeyecektir. Edenler olursa, onları da karşımıza alır var olan gücümüzle milliyetçi ülkücü hareket olarak her türlü mücadeleyi kanla, canla veririz."

Genel Başkan Bahçeli, "İkinci bir darbe girişiminden bahsediliyor, sizin böyle bir beklentiniz ya da öngörünüz var mı?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Bu bilgiye sahip olan, basınla paylaşanlar her kimlerse, içlerinde siyasetçiler var, köşe yazarları var, basın mensupları var, stratejist uzmanlar olarak televizyonlarda her gün görünen insanlar var ama bu ülkenin de başsavcıları var. Bu tür bir müdahalenin ikinci defa olacağını söyleyen insanlara başvurup, sahip oldukları bilgileri sormaları ve gerekli tedbiri almak için de hükümeti uyarmaları lazımdır."

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :