Bahçeli, soruları yanıtladı

Bahçeli, soruları yanıtladı

MHP Genel Başkanı Bahçeli: (1)- "Herkesin sorduğu soru şudur; toplumu oluşturan, her alanda var olanlar acaba siyasette de var mıdır? Eğer 'vardır' deniyorsa bugün FETÖ ile mücadele edenlerin siyasi alanı da gözden geçirmeleri lazım. Eğer böyle bir gözden

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Herkesin sorduğu soru şudur; toplumu oluşturan her alanda var olanlar acaba siyasette de var mıdır? Eğer 'vardır' deniyorsa bugün FETÖ ile mücadele edenlerin siyasi alanı da gözden geçirmeleri lazım. Eğer böyle bir gözden geçirme içerisinde MHP ile ilişkisini bildiğimiz, tanıdığımız kim varsa ilişkisini keseriz." dedi.

Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısının ardından soruları yanıtladı.

Bahçeli, "Fetullah Gülen ile görüşmediği için mi MHP'ye kaset komplosu kurulduğunun" sorulması ve Şerif Ali Tekalan ile görüşmesine yönelik medyada çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine, 2009 Haziranı'nda Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Akça'nın kendisinden randevu istediğini, yanında tıp fakültesinin bir mensubu olarak takdim edilen Şerif Ali Tekalan olduğu halde geldiğini bildirdi. Ziyarette Tekalan'ın o zaman bazı konularda düşüncelerini kendisiyle paylaşmak istediğini anlatan Bahçeli, Tekalan'ın kendisinin Fetullah Gülen ile görüşmediğini söylediğini anlattı.

"Ben kendilerini sonuna kadar dinledim arkasından şunu söyledim; 'Bazı faaliyetleriniz milletçe olumlu karşılanmıştır ancak bazı faaliyetleriniz o olumlu karşılananları da silip atmıştır. Türkiye'nin bütün kültürel değerlerini, milli ve manevi değerlerini tahrip eden yayınlarınıza şahit olmaktayız. Mehtap televizyonunda bazı aydın diye geçinenler sürekli bunu yapmaktadırlar. Bu böyle devam eder, toplumumuzun bütün değerlerini tahrip ederseniz bir gün Ülkücü hareketle karşı karşıya kalmanız mukadderdir' diye cevap vermişimdir.

Kendileri, bu cümlem karşısında 'Yakında bir seyahatim olacak, bu görüşmeyi aktarabilir miyim?' demişlerdir. Biz de 'Bunu istediğiniz yere aktarabilirsiniz ama devam ederseniz tekraren ifade ediyorum ülkücü hareketle karşı karşıya gelmeniz mukadderdir.' dedik. Bundan 1,5-2 ay sonra MHP'de bir fitne, fesat yaygınlaşmıştır. Bazı kişiler bu manada araç olarak kullanılmıştır. Söylenenler Anadolu'da; 'MHP'nin genel başkanı dinsizdir, namaz kılmasını bilmez, şudur, budur, sonuç; değişmelidir.' Yani bugün 'değişme, dönüşüm' diye de söylenen laflar 2009 yılının Ekim ayından itibaren söylenenlerdir. Allah'a çok şükür bu dönüşümü ne bu manada algılamışız ne de değişimde bu manada oyunun içerisine düşmüşüzdür."

Devlet Bahçeli, şu an için FETÖ örgütlenmesinin 7 ayakta genişlediğini, bunların içerisinde TSK, eğitim kurumları ve emniyetle birlikte siyasetin de bulunduğunu söyledi.

Bahçeli, "Herkesin sorduğu soru şudur; toplumu oluşturan her alanda var olanlar, acaba siyasette de var mıdır? Eğer 'vardır' deniyorsa bugün FETÖ ile mücadele edenlerin, siyasi alanı da gözden geçirmeleri lazım. Eğer böyle bir gözden geçirme içerisinde MHP ile ilişkisini bildiğimiz, tanıdığımız kim varsa ilişkisini keseriz. MHP ile birlikte yol alması söz konusu olamaz." dedi.

- Adli Yıl Açılışı

Devlet Bahçeli, adli yıl açılış töreniyle ilgili soruya "1 Eylül'deki Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılacağımı ifade ediyorum." yanıtını verdi. Partisinin gündeminin; devlet ve millet olduğunu vurgulayan Bahçeli şunları kaydetti:

"Geçmiş dönemlerde davetiye aldığımız günler olmuştur, almadığımız günler olmuştur ancak Türkiye'de birçok kurumun birbirleriyle birlikte ve beraber hareket etmesini kazandırabilecek olan bir değerlendirmeyi önce hayra yorumlayıp sonra vazgeçmenin anlamı yoktur. O sebepten dolayı başta Barolar Birliği olmak üzere anamuhalefet liderinin de madem ki Cumhurbaşkanı ile 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin gündemini konuşmak için Beştepe'ye gidiyorlarsa Beştepe'nin içerisindeki bir salona gitmekte hangi tür sakıncayı görüyorlar onu da anlamak zordur."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :