Bahçeli, savcılığa ifade verdi

Bahçeli, savcılığa ifade verdi

MHP Genel Başkanı Bahçeli: - "Bugünkü işlem sırasında görüldü ki çağrılar çok nazik bir üslupla yapılmıştır ve işlemler de yine aynı çerçevede sürdürülmüştür. O sebepten dolayı geçmiş dönemlerde ortaya konmuş olan bazı uygulamaları güncelleştirerek, bu uy

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının "halkı alenen tahrik" suçundan hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talimatla ifade verdi.

Bahçeli, beraberindeki bazı partililer ve avukatlarla öğle saatlerinde Ankara adliyesine geldi.

Talimat ifadesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak tarafından alınan Bahçeli, adliyeden ayrılırken gazetecilere açıklamada bulundu.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin yasanın kabulünün ardından "uygulamaya geçildiğini" belirten Bahçeli, şunları söyledi:

"Bu yasa çerçevesinde MHP Osmaniye Milletvekili ve Genel Başkanı olarak, bazı illerimizde yapmış olduğumuz siyasi konuşmalar çerçevesinde bir soruşturma başlatılmış, o soruşturma sonucunda bugün savcılığımızın daveti üzerine bilgilerimizi sunmak üzere adliyeye gelmiş bulunuyoruz. Bu uygulamayı basın yoluyla çok farklı abartanlar olmuştur, abartılanlar olmuştur. Ancak bugünkü işlem sırasında görüldü ki çağrılar çok nazik bir üslupla yapılmıştır ve işlemler de yine aynı çerçevede sürdürülmüştür. O sebepten dolayı geçmiş dönemlerde ortaya konmuş olan bazı uygulamaları güncelleştirerek, bu uygulamayı da gölgelemek doğru değildir. Bunun örneğini de bugün yaşamış bir kişi olarak ifade ediyorum. Eğer dokunulmazlıkların fezlekeler yoluyla muhatabı kimse rahatlıkla gelmeli, yargıya güvenmeli, savcılarımızın çağrılarına icabet etmeli ve bildiklerini anlatarak, bu konu üzerinde Türkiye'de adaletin yükselişinin güzel bir örneğini ortaya koymalıdır."

Bahçeli, soru üzerine ifadesini yazılı olarak verdiğini bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda ifade vermesi için Bahçeli'ye tebligatta bulunmuştu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının, Bahçeli hakkında 23 Mart 2013'te, Bursa'da düzenlediği mitingdeki sözleri nedeniyle "halkı alenen tahrik" suçundan soruşturma açtığı bildirilmişti.

- Bahçeli'nin savcılığa verdiği yazılı ifade

Bahçeli'nin avukatı Hamit Kocabey'in hazırladığı yazılı ifade gazetecilere dağıtıldı.

Yazılı ifadede, Bahçeli'nin 23 Mart 2013'te Bursa'da "Milli Değerleri Koru ve Yaşat" kapsamında düzenlenen mitingdeki sözleri üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Söz konusu ifadede, Bahçeli'nin sözleri üzerine miting meydanındakilerin "Vur de vuralım, öl de ölelim" şeklinde tempo tuttuğu, Bahçeli'nin de "Onun da zamanı gelecek" şeklinde mukabelede bulunduğu belirtilerek, "Müvekkilimin konuşma metni incelendiğinde, iddia olunan suçu işlemediği ve alenen bölücü ve yıkıcı PKK terör örgütünü hedef aldığı açık ve nettir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Konuşmada tahrik olmadığı bildirilen ifadede, şunlara yer verildi:

"Bir tahrik olduğu düşünülüyorsa Türk milletinin PKK terör örgütüne karşı uyarılmasından söz edilebilir ki bu durumda PKK terör örgütüne karşı ülkeyi adım adım gezip, milleti uyanık ve diri tutmak, bu savcıya göre suçtur. Muhalefet parti lideri olan müvekkilimin yapması gereken, milleti bilgilendirme ve uyarma şeklindeki anayasal görevi de suçtur. Bunun kabulü mümkün değildir."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :