Bahçeli Meclis'teki koltuğunu kaybetti

Bahçeli Meclis'teki koltuğunu kaybetti

Seçim sonuçları, Meclis Genel Kurulu'ndaki oturma düzenini de değiştiriyor. Seçimlerde memleketi Osmaniye'yi kaybeden Devlet Bahçeli, Meclis'teki koltuğunu da kaybetti.

Milletvekili sıralamasında son sıraya düşen MHP, HDP ile yer değiştirecek.

AK Parti tek başına iktidar oldu, 4 parti barajı aştı. AK Parti yüzde 49,4 ile oyların yarısına varan çoğunluğun sahibi olurken, CHP 7 Haziran'da aldığı oylarını korudu. En büyük düşüş ise MHP ve HDP'de yaşandı. Sonuçların kesin olarak belli olduğu saate kadar barajı aşıp aşmadığı netleşmeyen HDP'nin oy oranı yüzde 10.75; Meclis'teki koltuk sayısı ise 59. Oy oranı sıralamasında üçüncü parti olan MHP ise, 80 ilde yaşadığı düşüşle Meclis'te 40 koltuk kaybetti. MHP'nin oy oranı 11.9; vekil sayısı ise 40.

MHP Meclis'te son sırada

Bu sonuçlarla Meclis'te oturma düzeni de değişti. Eski düzende sırasıyla AK Parti, CHP, MHP ve HDP vekilleri oturuyordu. Yeni düzende AK Parti'li vekillerin oturduğu alan genişleyecek, sonraki sıralarda CHP'liler oturacak. Üçüncü sırada ise MHP yerine HDP milletvekilleri oturacak. MHP de HDP'nin eski yerine, yani son sırada kendisine yer bulacak.

7 Haziran seçimlerinde yüzde 16,3 oyun sahibi olan MHP, sadece Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de birinci parti gelmişti. 1 Kasım'da ise, MHP'nin oyları 80 ilde düşüş yaşadı, Osmaniye'de ise yüzde 47 oy ile AK Parti birinci geldi.