Bahçeli, Başbakan'ı eleştirdi

Bahçeli, Başbakan'ı eleştirdi

MHP Genel Başkanı Bahçeli:"Türkiye'de birçok çevre, 'hepimiz Ermeniyiz' diyordu. Sanırım Başbakan da aynı şeyi Başbakanlık makamı olarak söylemeye başlamıştır ki bu, büyük talihsizliktir" dedi.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin yayımladığı mesajı eleştirerek, "Türkiye'de birçok çevre, 'hepimiz Ermeniyiz' diyordu. Sanırım Başbakan da aynı şeyi Başbakanlık makamı olarak söylemeye başlamıştır ki bu, büyük talihsizliktir" dedi.

30 Mart'taki seçimlerde partisinin gösterdiği adayların kazandığı belediye başkanlıklarını ziyaret için kente gelen Bahçeli'nin ilk durağı Eldivan Belediyesi oldu.

Belediye meydanında vatandaşlara seslenen Bahçeli, 30 Mart'a kadar Nusrettin Gökçer'in partisinin, şimdiyse Eldivanlıların adayı olduğunu söyledi.

Daha sonra Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır'ı ziyaret eden Bahçeli, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yerel seçimi değerlendirmesi istenen Bahçeli, "30 Martta yapılan mahalli idareler seçimleri büyük çoğunlukla sorunsuz geçmiştir. Önemli bir bölümün dışında kalan yerlerde ise tartışmalar, şaibeler, itirazlar yapılmıştır. Bu itirazlara çok geç cevaplar verilmiştir. Yüksek Seçim Kurulu buralarda belediye başkanlarının bir an önce görevlerinin başına gelmesini sağlamalıdır. Seçimin iptal edildiği yerlerde ise şaibelerin önüne geçmesi gerekiyor" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Bahçeli, şöyle yanıt verdi:

"Dün çok ayrıntılı açıklama yaptık. Bugün de aynı şeyi tekrar ediyoruz. Çok büyük hata olmuştur, yanlış olmuştur. '24 Nisan münasebetiyle bugün ABD Başkanı'nın açıklamalarını beklemektedirler' diye düşünüyorum. Bir tek şeyi söylemek istiyorum. Türkiye'de birçok çevre, 'hepimiz Ermeniyiz' diyordu. Sanırım Başbakan da aynı şeyi Başbakanlık makamı olarak söylemeye başlamıştır ki bu, büyük talihsizliktir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı adaylığından hemen çekilmelidir."

Kaynak:Haber Kaynağı