Bahadıroğlu’ndan Fetih Konferansı

Bahadıroğlu’ndan Fetih Konferansı

İstanbul’un Fethi’nin 562. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “Fetih 1453 Fatih 2015” konulu konferansa Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu konuşmacı olarak katıldı.

Meram Belediyesi tarafından Meram Aşkına Kültür, Sanat ve Yaşam Etkinlikleri çerçevesinde İstanbul’un Fethi’nin 562. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “Fetih 1453 Fatih 2015” konulu konferansa Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu konuşmacı olarak katıldı. Bahadıroğlu, “İstanbulsuz Türkiye, Türkiyesiz İstanbul olmadığı gibi İstanbulsuz Ayasofya, Ayasofyasız da İstanbul olmaz” dedi. Konevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Ömer Ünal, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin, AK Parti İl ve Meram İlçe Teşkilat Yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılara Meram Belediyesi tarafından Türk bayrağının hediye edildiği programın başında Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi ve Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

TARİHİN EN MÜHİM OLAYLARINDAN BİRİDİR

Tarihin altın sayfalarında yer alan önemli hadiselerden birisinin de İstanbul’un fethi olayı olduğunu vurgulayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “İnsanlık tarihinin en mühim olayları arasında Mekke’nin Fethi, Kudüs’ün Fethi ve İstanbul’un Fethi bulunmaktadır. Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) nübüvvet nuruyla, yüzyıllar sonra meydana gelecek tarihi olaylara ışık tutmuş ve İstanbul’un fethedileceğini haber vererek şöyle buyurmuştur: ‘İstanbul elbette fetholunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutandır, fetheden asker ne güzel askerdir.’ İstanbul’un fethi, fetih ruhuyla yoğrulana, onu en çok isteyene, bu konuda en çok kararlı ve azimli olana, en çok hazırlık yapana, ‘Ya ben İstanbul’u alırım ya da İstanbul beni’ diyene, Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmed’e nasip olmuştur” diye konuştu.

İSTANBUL’UN FETHİ SIRADAN BİR FETİH DEĞİLDİR

İstanbul’un Fethi’nin sıradan bir fetih olmadığına dikkat çeken Başkan Toru, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu fetih Akşemseddin gibi ulemanın liderler üzerinde ne kadar etkili olduğunu göstermiştir bize. Kalbi imanla ve azimle dolan, tarihin pek az gördüğü genç bir hükümdarı Fatih yapmış, Peygamberimizin övgüsüne mazhar kılmıştır. Bir çağı kapatıp yeni bir çağ açmıştır. Şarkın garbı medenileştirmesine vesile olmuştur. Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlamıştır. İstanbul’un Fethi, iman ile küfür mücadelesinde imanın mutlak galibiyeti olmuştur”

HİLÂL İLE HAÇIN MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Başkan Toru, konuşmasını gençlere yönelik mesajıyla tamamladı: “Sevgili gençler, çok dikkatli ve uyanık olmalı, tarihimizi çok iyi bilmeliyiz. Toplumumuzun ortak kimliği ve sigortası İslâm’dır. Fetih’de olduğu gibi şu anda da hilâl ile haçın mücadelesi devam etmektedir. Bu nedenle ülkemiz, medeniyetimiz ve geleceğimiz üzerinde oynanan oyunları, hazırlanan kumpasları görmek ve gerekli tedbirleri almak için İstanbul’un Fethi’ni, fetih ruhunu canlı tutmak zorundayız”

SALONDA TÜRK BAYRAĞI COŞKUSU

Salonda bulunan katılımcılar hep birlikte Türk bayraklarını açınca çok güzel bir manzara ortaya çıktı. Başkan Toru ile AK Parti Konya Milletvekili Adayı Ömer Ünal da hep birlikte Türk bayrağını açınca eşsiz bir görüntü ortaya çıktı. Salondaki Türk bayrağı manzarası katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

6 BİN YILLIK DEVLET GELENEĞİMİZ VAR

“Fetih 1453 Fatih 2015” konulu konferansı veren Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, “Millet olarak 6 bin senelik bir devlet geleneğine sahibiz. Obama’nın ağzına bakmayalım artık. ‘Soykırım’ diyecek mi demeyecek mi dert etmeyelim. Onların 300 yıllık bir tarihleri var. Kızılderelilere yaptıkları soykırım ortada. Ama biz ne yaparsak yapalım Müslüman kimliğimizle Roma geleneğinden gelen Avrupa’nın gözünü, gönlünü doyuramayız. Bize hep haçlı zihniyetiyle bakacaklar” dedi.

Peygamber Efendimizin (S.A.V.) müjdesine mazhar olmak için farklı Müslüman devletler tarafından İstanbul’un fethedilmeye çalışıldığını ancak bunun Osmanlı Devleti’ne nasip olduğunu anlatan Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, “İstanbulsuz Türkiye, Türkiyesiz İstanbul olmadığı gibi İstanbulsuz Ayasofya, Ayasofyasız da İstanbul olmaz. Amacı olmayan devletler ayakta kalamaz. Fatih, şartlara ve olumsuzluklara teslim olmayan bir devlet adamıydı. Fatih, İstanbul’u fethedince yayınladığı fermanlarda 5 özgürlüktün bahsediyor: İnanç özgürlüğü, ibadet özgürlüğü, kıyafet özgürlüğü, seyahat özgürlüğü ve ticaret özgürlüğü. Osmanlı, nezaket ve nezafetin başkenti yapmıştır İstanbul’u. Fatih çağ değiştirdi diyoruz ya. Çağ kılıçla değil yürekle değişir. Fatih’in yüreği kılıcından daha keskin olduğu için işte Yeni Çağ’ı başlattı” ifadelerini kullandı. Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Zindandan Mehmede Mektup’ adlı şiiriyle konferansı tamamladı. Konferanstan sonra Başkan Fatma Toru, günün anısına Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’na çiçek hediye etti.

meram-belediyesi-fetih-1453-(9).jpg