Bahadıroğlu seminerleri sürüyor

Bahadıroğlu seminerleri sürüyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen ve Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı toplumsal eğitim seminerlerinin ikincisi 20 Kasım Cuma günü saat 19.30’da Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Her ay farklı bir konu olmak üzere 8 ay devam edecek Yavuz Bahadıroğlu İle Toplumsal Eğitim Seminerleri’nin ikincisinin cuma günü yapılacağını belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Tarihi sevdiren adam’ olarak bilinen Sayın Bahadıroğlu’nun seminerleri büyük ilgi çekmektedir. Geçen ay başlayan eğitim seminerleri 20 Kasım Cuma günü saat 19.30’da Konevi Kültür Merkezi’nde yapılacak ikinci seminerle devam edecek. Bu haftaki seminerin konusu ise ‘Osmanlılarda Peygamber Sevgisi’... Programa tüm hemşehrilerimiz davetlidir” dedi.

Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun katılacağı toplumsal eğitim seminerlerinde günümüz toplumunun öne çıkan meseleleri tarihsel açıdan ele alınarak, yol ve yöntemleri günümüz koşullarına uygun bir şekilde yorumlanıyor. Mahalle kültürü, aile içi sevgi iletişimi, çocuklara özgüven kazandırma ve aile içi şiddet gibi konular tarihin ışığında ele alınıyor. Her ay farklı bir konunun ele alınacağı Yavuz Bahadıroğlu ile Toplumsal Eğitim Seminerleri’nin konu başlıkları şöyle:

“Osmanlı Mahalle Kültürü ve Aile Yapısı, Osmanlılarda Peygamber Sevgisi, İnsan Yetiştirme Kurumları; Tekkeler ve Zaviyeler, Osmanlı’da Hayır-Hasenat Anlayışı ve Vakıf Kültürü, Osmanlı Padişahlarının Gönül Sultanları (Padişah Hocaları), Sohbet-Muhabbet Geleneğimiz, Padişahlar Neden Cariyelerle Evlenir, Neden Hacca Gitmez, Şehzadeleri Neden Katlederlerdi? Osmanlı’da İnsan (Kadın) Hakları.”