Bağırsak ve mide ağrılarından safra kesesi alınarak kurtuldu

Bağırsak ve mide ağrılarından safra kesesi alınarak kurtuldu

Konya’da bağırsak ve mide ağrılarıyla hastaneye başvuran bir kişi, cerrahi müdahale ile safra kesesi alındıktan sonra sağlığına kavuştu.

Konya’da, 50 yaşındaki Zeki Yalçınkaya, bağırsak ve mide ağrısı şikayetiyle Konya Hospital’e başvuran Yalçınkaya'nın yapılan tetkiklerinde taşlı safra kesesi kronik iltihabı saptandı ve cerrahi müdahale ile safra kesesi alındıktan sonra sağlığına kavuştu.

Hastalık sürecini anlatan Zeki Yalçınkaya, şiddetli bağırsak ve mide ağrısı şikayetiyle Beyşehir Devlet Hastanesine gittiğini belirterek, “Oradan arkadaşlar İlhami hocamızın hastanesini tavsiye ettiler. Buraya gece geldim ve teşhis kondu. Safra kesemde taş olduğu anlaşıldı. Hocamızdan ve ekip arkadaşlarından Allah razı olsun. Çok rahatım. Bir hafta önce ameliyat oldum şimdi de kontrole geldim” dedi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlhami Beyaztaş ise hastanın yaklaşık 10 gün önce Beyşehir Devlet Hastanesinden kendilerine gönderildiğini belirterek, yapılan tetkiklerden sonra yatış kararı aldıklarını söyledi. Sonraki tetkiklerde taşlı safra kesesi kronik iltihabı saptadıklarını ve cerrahi kararı aldıklarını ifade eden Op. Dr. Beyaztaş, “Kronik taşlı safra kesesi iltihapları cerrahi müdahaleleri oldukça zor ve riskli hastalıklar. Biz de hastamızın önce laparoskopik cerrahi yöntemine başvurarak cerrahisini planladık. Ancak ileri derecede rahatsızlık komplike olduğu için açık cerrahiye karar verdik ve başarılı bir ameliyat ile safra kesesini temizledik. Aynı zamanda göbek fıtığı da mevcuttu ve onu da tamir ettik. Hastamız ameliyat sonrası gerçekten çok memnun oldu. Ağrıları geçti, eski hazımsızlık problemleri ortadan kalktı” diye konuştu.