Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka:

Bağımsız Ankara Milletvekili Nazlıaka:

"Bugün kadınlar var olma mücadelesinin yanında, aynı zamanda mobbinge karşı da mücadele ediyor"

TBMM (AA) - Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Bugün kadınlar var olma mücadelesinin yanında, aynı zamanda mobbinge karşı da mücadele ediyor." dedi.

Nazlıaka, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nurettin Yıldız'ın bazı açıklamalarını anımsattı.

Yıldız hakkında suç duyurusunda bulunduklarında dosyanın mürekkebi kurumadan takipsizlik kararı çıktığını savunan Nazlıaka, "Hakkında açılan tüm davalar beraat ile sonuçlanıyor. Takipsizlik kararına itiraz ediyoruz, bu da reddediliyor. Her koşulda bu kişi koruma altına alınıyor, yargı tarafından aklanıyor." ifadesini kullandı.

Nazlıaka, kayıtlara göre Türkiye'de her gün en az dört kadının şiddet gördüğünü belirterek, Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformunun son açıkladığı verilerine göre; 2018 yılının şubat ayında bir rekor kırıldığını ve bu rekorun kadın katliamı konusunda olduğunu söyledi.

"Şubat ayında 47 kadın kardeşimiz erkek şiddetiyle katledildi." diyen Nazlıaka, bugün kadınların var olma mücadelesinin yanında aynı zamanda mobinge karşı da mücadele ettiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :