Bağımlılıkla mücadelede Yeşilay ve İHH el ele verdi

Bağımlılıkla mücadelede Yeşilay ve İHH el ele verdi

Yeşilay, bağımlılıklara yönelik koruma, önleme ve bilinçlendirme çalışmalarını daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla İnsani Yardım Vakfı ile iş birliği protokolü imzaladı- Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Öztürk:- "İnsana dokunan iki güzide kuruluş olan Yeşil

İSTANBUL (AA) - ARİF YAKICI - Bağımlılıklara yönelik koruma, önleme ve bilinçlendirme çalışmalarının daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla Yeşilay ile İnsani Yardım Vakfı (İHH) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İnsan onuru ve saygınlığını temel alınarak, toplumu ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için 1920 yılından bu yana faaliyet gösteren Yeşilay, bağımlılıklarla mücadele konusundaki çalışmalarına hız vermek amacıyla sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini daha ekledi.

Bağımlılıkla mücadele faaliyetlerinin daha geniş kitlelere ulaşması için Yeşilay ile İHH arasında gerçekleştirilen protokol, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve İHH Başkanı Bülent Yıldırım tarafından imzalandı.

Bağımlılıklara yönelik koruma, önleme ve bilinçlendirme çalışmalarının daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla hayata geçirilen protokol kapsamında, yetişkinlerin bağımlılık konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi, çocukların bağımlılıklardan uzak olması ve bilinçli ebeveynlere sahip olması hedefleniyor.

- "Bağımlılıklarla mücadelede iş birliklerimiz güçlenerek devam ediyor"

Yeşilay Başkanı Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağımlılıkla mücadelede kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle bugüne kadar güçlü iş birliklerine imza attıklarını, İHH ile yapılan protokolle bu iş birliklerine bir halka daha eklediklerini ifade etti.

Yeşilay ve İHH'nın ülkemizin iki önemli kuruluşu olduğuna dikkati çeken Öztürk, "İnsana dokunan iki güzide kuruluş Yeşilay ve İHH, güçlerini bağımlılıkla mücadele için de birleştirdi. İHH’nın desteğiyle hedef kitlesine de ulaşarak bağımlılık koruma, bilinçlendirme ve önleme eğitimlerini farklı katmanlara daha da yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Protokolle ayrıca çocuk ve gençlere yönelik etkinliklerimiz de gerçekleşecek." dedi.

- "Genç nesillerin hayatlarını iyileştiriyoruz"

İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise Yeşilay ile imzalanan protokolün İHH’nın mevcut değerlerini daha da güçlendireceğini belirterek, "İHH ile nerede yardıma ihtiyacı olan biri varsa ulaşmaya gayret ediyoruz. Çoğu zaman yardım ettiğimiz kişilerde bağımlılık sorunu da olabiliyor. Her açıdan, insanımızın elini tutmak için Yeşilay ile el ele vereceğiz, sağlıklı bir nesil için birlikte hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :