Bağdat'taki şiddet olayları

Bağdat'taki şiddet olayları

Başkent Bağdat'ta düzenlenen saldırılarda 7 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen saldırılarda 7 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın batısındaki El-Bekriyye bölgesinde bir sokağa yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

Başkentin doğusunda yer alan El-Emin Mahallesi ile güneydoğusunda bulunan Ez-Zafraniyye ilçesindeki bombalı patlamalarda 2 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi yaralandı. Kentin batısındaki Polis Tüneli bölgesinde ise bir eve ateş açıldı. Olayda ev sahibi olay yerinde öldü.

Bunun yanı sıra emniyet güçlerinin El-Hüseyniyye bölgesinde kimliği henüz belirlenemeyen bıçaklanmış bir kadın cesedi bulduğu öğrenildi.

Saldırıları henüz üstlenen olmadı.

Bağdat'ın güneybatısında bir pazara bugün düzenlenen intihar saldırısında çoğu sivil 6 kişi hayatını kaybetmiş, 22 kişi yaralanmıştı.

Güvenlik zafiyetinin yaşandığı Bağdat, sık sık şiddet olayları ve bombalı saldırılara sahne oluyor. Iraklı yetkililer, söz konusu saldırıların arkasında terör örgütü DAEŞ ile bağlantılı grupların bulunduğunu belirtiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :