Bağdat'ta TİKA'nın tadilatını yaptığı Türkoloji bölümünün açılışı yapıldı

Bağdat'ta TİKA'nın tadilatını yaptığı Türkoloji bölümünün açılışı yapıldı

BAĞDAT (AA) - Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tadilatı yapılan...

BAĞDAT (AA) - Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tadilatı yapılan Bağdat Üniversitesi Diller Fakültesi Türkoloji Bölümü'nün açılışını yaptı.

Burada konuşma yapan Yıldız, "Bugün özel ve uzun süreden beri beklediğimiz bir gün. Öğrencilerin sabırla beklediğini biliyordum, bu tadilatın mezuniyetten önce bitmesini istiyorduk ve bunu gerçekleştirdik." dedi.

"Türkiye ve Irak çok özel iki ülke ve özel iki halk." diyen Yıldız, öğrencilere seslenerek, "Bizim için daha özel bir değeriniz var. Türkiye ve Irak ilişkilerinin geleceğisiniz. Türkçeye olan ilgi ve teveccühünüz çok güçlüdür. Bu teveccühün daha da artmasını diliyoruz. İkili ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için daha çok çalışmalısınız." ifadelerini kullandı.

TİKA Bağdat Koordinatörü Cüneyt Esmer'de, faaliyet gösterdikleri ülke sayısının 140'dan fazla olduğunu belirterek, "En önemli işbirliği alanımız üniversitelerdir. Bağdat Üniversitesi Türkoloji Bölümünün altyapısı ile birlikte koridor, sınıf ve hocaların odalarının tadilatını yaptık. 500 adet öğrenci sandalyesiyle birlikte tahta ve perdelerin teminini sağlayarak kütüphaneyi düzenledik. Tek amacımız sizin daha iyi eğitim almanız." diye konuştu.

Bağdat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahlam Muhammed, "Irak ve Türk halkı tarihi, kültürel ve sosyal ilişkilere sahip.
Üniversiteler arasında işbirliği çalışmaları da bu bağların güçlendirilmesini sağlayacak." diyerek, Büyükelçilik ve TİKA'ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

Büyükelçi Yıldız ve eşi Nesrin Yıldız ile katılımcılar açılış sonrası tadilatı gerçekleştirilen sınıfları ve kütüphaneyi gezdi. Bölüm öğrencileri Büyükelçi Yıldız ve eşiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :