Bağdat'ta şiddetin gölgesinde otomobil yarışı

Bağdat'ta şiddetin gölgesinde otomobil yarışı

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir grup genç kendi imkanlarıyla otomobil yarışı düzenledi.Başkentin Cadiriyye bölgesinde düzenlenen organizasyona...

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir grup genç kendi imkanlarıyla otomobil yarışı düzenledi.

Başkentin Cadiriyye bölgesinde düzenlenen organizasyona modifiye edilmiş araçlarıyla 10 yarışmacı katıldı. Sıcak havaya rağmen çok sayıda Bağdatlı da yollara çıkarak yarışı takip etti.

AA muhabirine konuşan yarışı düzenleyen gençlerden Mustafa Asaad, "Bağdat'taki bu otomobil yarışıyla terör olaylarının gençleri bu tür spor aktivitelerinden alıkoymadığı mesajını vermek istiyoruz." dedi.

Yarışa katılanlar da bu tür organizasyonlar için uygun yer ve maddi destek sağlanması konusunda hükümete çağrıda bulundu.

Abdulkadir Adem adlı yarışmacı, "Bu yarışa ikinci defa kendi imkanlarımla katılıyorum. Bu tür yarışlar ciddi maliyet gerektiriyor ve ekonomik krizin yaşandığı ülkemizde birçok kişi aracını bu yarış için donatamıyor. Yarışın gerektirdiği şartlara uygun yerimiz de yok. Hükümetin bu konudaki desteğine ihtiyacımız var." diye konuştu.

Adem, amacının yurt dışındaki yarışlara katılarak ülkesini temsil etmek olduğunu ifade etti.

Yarışta dereceye girenlere otomobil lastiği ve cep telefonu gibi hediyeler dağıtıldı.

Bağdat'ta ilk olarak 2004'te bir grup gönüllü gencin başlattığı hızlı otomobil yarışı, terör olaylarından dolayı uzun süre askıya alınmıştı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :