Bağdat'ta güvenlik ve savunma fuarı

Bağdat'ta güvenlik ve savunma fuarı

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta "6.Güvenlik ve Savunma Fuarı" başladı. "Birleştik ve Kazandık" sloganıyla düzenlenen fuarın açılışı Irak...

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta "6.Güvenlik ve Savunma Fuarı" başladı.

"Birleştik ve Kazandık" sloganıyla düzenlenen fuarın açılışı Irak İçişleri Bakanı Kasım Araci tarafından gerçekleştirildi. Araci, açılış konuşmasında, fuarın Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü DEAŞ'a karşı verdiği mücadelede sona yaklaşılan bir dönemde yapıldığını söyledi.

Bakan Araci, "Güvenlik, savunma ve askeri sanayi fuarı, Irak'ın üzerine çöken kara bulutlardan (DEAŞ) kurtarılmasında son safhaya gelindiği bir dönemde başladı. Bu fuar, tüm güvenlik birimlerimiz arasındaki koordinasyon ve dayanışmaya dayalı yeni güvenlik stratejimizi destekleyecek." ifadelerini kullandı.

Yerli ve yabancı 80 şirketin yer aldığı fuara, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Güney Kore, Çin, Almanya, Slovakya, Bulgaristan, Fransa, İran, Ukrayna, Brezilya, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suriye gibi 20 ülkeden şirketler katılıyor.

Irak savunma, içişleri ve sanayi bakanlıklarının katılımıyla düzenlenen ve üç gün sürmesi planlanan fuarda askeri, zırhlı araçlar, çeşitli savaş silahları ile bazı büyük uluslararası şirketlerin uçakları sergileniyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :