Bağdat'ta gösteri

Bağdat'ta gösteri

Başkent Bağdat'da toplanan binlerce kişi ülkedeki elektrik kesintilerini protesto etti

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta toplanan binlerce kişi ülkede sıklıkla yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı hükümeti protesto etti.

Başkentin merkezindeki Tahrir Meydanı'nda toplanan ve sayıları 7 bin civarında olduğu ifade edilen göstericiler, hükümetten Elektrik Bakanı Kasım Fehdavi'yi görevinden almasını istedi. Eylemciler, taşıdıkları Irak bayraklarıyla "Kürt, Sünni ve Şii bu vatanı satmayız" sloganı attı.

Gösterinin düzenlendiği Tahrir Meydanı'na giden tüm yollar güvenlik güçleri tarafından trafiğe kapatılırken, meydana girmek isteyen vatandaşlar polisin kontrol noktalarında yaptığı sıkı aramanın ardından alana alındı.

Gösteri alanına gelen Bağdat Operasyonlar Merkezi Komutanı Korgeneral Abdulemir Şammari AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan gösterinin vatandaşların hakkı olduğunu dile getirerek, "Katılanları olası terör olaylarından korumak için bölgeye çok sayıda güç sevk ettik. Yüksek sıcaklıktan ötürü baygınlık geçirenler için acil müdahale ekibimiz de alanda. Gazetecilerin serbestçe çekim yapmasını sağlıyoruz. Göstericiler alandan çekilene kadar güvenliklerini korumak için burada bulunacağız" diye konuştu.

Protestoya katılanlar arasında bulunan Um Meryem isimli gösterici AA muhabirine şunları söyledi:

"Siyasetçiler, Irak'ın 2003 işgalinden günümüze kadar halk için hiçbir hizmet sunmadılar. Tam tersi patlama ve terör olayları çoğaldı. 'Yeşil Bölgede' korunaklı yaşayan kendileri (siyasetçiler) elektriği bile bize çok görüyorlar. Felluce'yi kurtarabilecek sayıdaki orduyu DAEŞ'e karşı yollamak yerine sivillere karşı sokağa döküyorlar."

Irak'ta artan hava sıcaklıklarıyla başta Bağdat olmak üzere ülkenin güneyinde yer alan şehirlerde sıklıkla elektrik kesintisi yaşanıyor. 

Öte yandan Şii otorite Ali es-Sistani'nin Kerbela'daki temsilcisi Şeyh Abdulmehdi Kerbelayi, Cuma hutbesinde okuduğu Sistani 'ye ait mesajda, vatandaşların elektrik kesintisinden kaynaklı sıkıntı çektiğine işaret ederek, hükümetin yaşanan soruna karşı çözüm bulmak için harekete geçmesini istedi.

"Maalesef her gelen yönetim bir diğerine suçu atıyor ve üzerine düşeni yapmıyor" diyen Kerbelayi, vatandaşların meşru taleplerini hükümetin hafife almaması gerektiğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı