Bağdat'ta gösteri

Bağdat'ta gösteri

BAĞDAT (AA) – Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şii lider Mukteda es-Sadr yanlıları ve Sivil Akım üyeleri, yüksek seçim komiserliğine teknokrat adayların...

BAĞDAT (AA) – Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şii lider Mukteda es-Sadr yanlıları ve Sivil Akım üyeleri, yüksek seçim komiserliğine teknokrat adayların atanamamasını protesto etti.

Bağdat'ın merkezindeki Tahrir Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, hükümeti eleştiren pankartlar taşıdı.

AA muhabirine konuşan Sivil Akım Başkanı Casim Hilfi, "Talebimiz siyasi partilerden uzak bir seçim komiserliğinin kurulması ve adaletle eşitliği temel alan yeni seçim yasasının yapılması. Böylece nezih ve şeffaf bir seçim yapmış olacağız." dedi.

Irak'taki seçim sisteminin sorunlu olduğunu dile getiren Hilfi, "Seçimler yapıldıktan aylar sonra sonuçların açıklanması mantıklı değil. Dünya ülkeleri gibi Irak'ta seçim sonuçlarının hızlıca yayınlanmasını arzuluyoruz." ifadelerini kullandı.

Sadr'ın Bağdat ofisi temsilcisi İbrahim Cabiri de hükümetin reformları yerine getirene kadar gösterilerinin süreceğini anlatarak, "Bölünmüş bir Irak değil, tüm bileşenlerin bir arada yaşadığı bir ülke istiyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :