Bağdat ve Erbil arasında referandum tartışması

Bağdat ve Erbil arasında referandum tartışması

Irak Dışişleri Bakanı Caferi: - "Herhangi bir ülkeden ayrılık meselesine destek verdiğini duymadık. Tam tersine, herkes Irak hükümetinin yanında durarak, ülkenin birliği ve bütünlüğüne vurgu yaptı"

BAĞDAT (AA) - Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, hiçbir ülkenin Irak'ın parçalanması taraftarı olmadığını, tersine ülkesinin birlik ve bütünlüğüne vurgu yaptıklarını söyledi.

Caferi, Irak Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de düzenlemek istediği referanduma değinerek, bütün ülkelerin resmi şekilde Irak'ın parçalanmasından yana değil, birliğinden yana tavır beyan ettiğini anlattı.

Caferi, "Herhangi bir ülkeden ayrılık meselesine destek verdiğini duymadık. Tam tersine, herkes Irak hükümetinin yanında durarak, ülkenin birliği ve bütünlüğüne vurgu yaptı. Irak halkı bir bütündür ve birkaç etnik unsurdan meydana geliyor." ifadelerini kullandı.

Caferi, Kürtler ve diğer etnik unsurların Irak devrik lideri Saddam Hüseyin dönemindeki gibi baskılara maruz kalmadığını belirterek, "Onlar bugün Meclis ve hükümet çatısı altında yer alıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Irak, şu anda tüm unsurları arasında gerçek bir ortaklığa tanıklık ediyor." diyen Caferi, ülkenin cumhurbaşkanı ile diğer yetkililerinin Kürt olduğunu söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :