Bağdat Caddesi'ndeki trafik kazaları davası

Bağdat Caddesi'ndeki trafik kazaları davası

Art arda meydana gelen kazalarda 2 kişinin ölümüne neden olduğu iddia edilen 2 sürücünün "taksirle ölüme neden olma" suçundan yargılanmasına devam edildi

İSTANBUL (AA) - Bağdat Caddesi'nde art arda meydana gelen kazalarda, keman sanatçısı Okan Arıkan ile Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu iddia edilen 2 sürücünün "taksirle ölüme neden olma" suçundan altışar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 32. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Orkun Efe Bardakçı ve Ezgi Aydın ile avukatlar katıldı.

Söz verilen Okan Arıkan'ın ailesinin avukatı Kenan Tandoğan, "Büyükşehir Belediyesinden trafik ışıklarının hangi dakika ve saniyede, hangi rengin yandığının sorulmasını istiyoruz. Soruşturma aşamasında bilinçli olarak delillerimiz karartılmıştır. Kendisini savunamayacak durumda olan kişinin kan tahlili ile alkol testi yapıldığı halde, sanığın alkol tespiti kan değerlerine bakılarak yapılmamıştır. Bu nedenle ilgililer hakkında mahkeme aracılığıyla suç duyurusunda bulunulmasını talep ederiz." dedi.

Okan Arıkan'ın babası Namık Arıkan da soruşturma aşmasında sanığın alkol raporunu almayan görevliler hakkında gereğinin yapılmasını isteyerek, "Benim tek çocuğum vardı, o da kaza nedeniyle vefat etti. Mağdur edildik. Buna rağmen sürekli sanık avukatları oğlumun alkollü olduğunu söyleyerek, bizi rencide etmektedir. Benim oğlum alkollü de olsa yayaydı ve görüntülerden de anlaşılacağı üzere karşıdan karşıya geçerken dimdik geçiyor, yalpalamıyor. Kazaya sebebiyet veren oğlum değildir." ifadelerini kullandı.

Kazada hayatını kaybeden Harun Arslan'ın babası Nevzat Arslan ise "Sanık avukatları tarafından sürekli olarak gerek benim oğlum, gerekse diğer katılanın oğlunun alkollü olduğu söylenmektedir. Benim oğlum alkollü de olsa kazaya sebebiyet vermemiştir. Olay yerine gelene kadar, kaza yapmadığı halde, diğer insanların hayatına kastetmemek için kendi hayatına kastetmiş ve diğer insanlara çarpmamak için aracını insanların olmadığın yöne sevk etmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Söz verilen sanık Bardakçı, Okan Arıkan'ın ailesine başsağlığı diledi.

Hakim, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına müzekkere yazılarak, 1 Mayıs 2016 tarihinde 04.20-04.30 saatleri arasında Feneryolu Bağdat Caddesi üzerinde bulunan 3361 numaralı ışık sisteminde hangi dakika ve saniyede, hangi rengin yandığının sorulmasına karar verdi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

- Olayın geçmişi

Orkun Efe Bardakçı idaresindeki 34 YK 3689 plakalı araç, Bağdat Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan keman sanatçısı Okan Arıkan'a ve yol kenarında park halinde bulunan bir araca çarpmış, Arıkan olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Orkun Efe Bardakçı ile araçta bulunan diğer 3 kişi de yaralanmıştı.

Polis ve sağlık ekiplerinin olay yerindeki çalışması sürerken Ezgi Aydın'ın kaza nedeniyle yolun sol şeridine bıraktığı 34 UU 1544 plakalı aracını görünce manevra yapan Harun Arslan'ın kullandığı 34 BV 8934 plakalı araç da yol kenarındaki ağaca çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle araçta bulunan 4 kişi yaralanırken, sürücü Arslan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, dikkatsiz ve tedbirsiz şekilde araç kullandığı iddia edilen sürücüler Orkun Efe Bardakçı'nın keman sanatçısı Okan Arıkan'ın, Ezgi Aydın'ın da Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu belirtilmişti.

İddianamede, sürücüler Bardakçı ve Aydın'ın "taksirle ölüme neden olma" suçundan ikişer yıldan altışar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :