Bağcılarlı çocuklar işaret dili ile İstiklal Marşı okudu

Bağcılarlı çocuklar işaret dili ile İstiklal Marşı okudu

İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'nci yılında, Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi'nde eğitim gören bin 380 öğrenci, işaret diliyle İstiklal Marşı okudu

İSTANBUL (AA) - İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 97. yılında, Bağcılar Belediyesi rekor denemesine ev sahipliği yaptı. Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri’nde eğitim gören 1380 öğrenci, İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okudu.

Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanında düzenlenen programa öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Rekor Tescil ve Hakem Heyeti başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ve vatandaşlar katıldı.

Bilgi Evleri İşaret Dili Kulübü’nde yer alan bin 380 öğrencinin, el işaretleriyle İstiklal Marşı’nı seslendirmesi, Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyeti tarafından tescil edildi.

Burada katılımcılara yönelik kısa bir konuşma yapan Rekor Tescil ve Hakem Heyeti başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un yokluklar içerisinde yaşadığını hatırlatarak, buna rağmen İstiklal Marşı'na verilen ödülü kabul etmediğini ve ülkesine hediye ettiğini söyledi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da Bağcılar Belediyesi olarak milli mücadele dönemini hatırlatan çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Konuşmasına terör örgütü FETÖ'nün yaptığı 15 Temmuz darbe girişimine değinen Çağırıcı, Türk milletinin bu hain kalkışmayı asla unutmayacağını kaydetti.

Rekor çalışmasının ardından Türk bayrağının renkleri olan kırmızı beyaz giyinen minikler, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla bir gösteri düzenledi. Bedenleriyle ‘Afrin’ yazan öğrenciler; daha sonra Türk bayrağı şeklinde kareografi oluşturdu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı