Bağcılar'da polise ateş açılması davasında karar

Bağcılar'da polise ateş açılması davasında karar

Polisin "dur" ihtarına uymayarak araçla kaçtığı ve kendilerini takip eden polislere ateş ettiği iddiasıyla yargılanan sanıklardan birine 14 yıl, 11 ay, 7 gün, diğerine 1 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verildi

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da, polisin "dur" ihtarına uymayarak araçla kaçtığı ve kendilerini takip eden polislere silahla ateş ettiği gerekçesiyle yargılanan bir sanığa 14 yıl, 11 ay, 7 gün, diğer sanığa ise 1 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Engin Karabıyık ile avukatı ve tutuksuz sanık Özcan Can'ın avukatı katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Gökhan Sayın, esas hakkındaki mütalaasını tekrar etti.

Mütalaada, sanık Engin Karabıyık hakkında, “kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs”, ”kamu görevlisine görevini yaptırmamak için silahla direnme" ve "ateşli silah ve mermi bulundurmak” suçlarından 15 yıldan 30 yıl 10 aya kadar, sanık Özcan Can hakkında ise "vücutta kemik kırığına yol açan kasten yaralama" ve "kamu görevlisine karşı görevini yaptırmamak için direnme" suçlarından 2 yıl 2 aydan 9 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Sanık Karabıyık, esas hakkındaki mütalaaya, polisle çatışmadığını belirterek, "Çapraz ateşle karın bölgesinden vurulan benim. Kamera kaydına bakıldığında benim ateş etmediğim görülecektir. Tüm suçlardan beraatimi ve tahliyemi istiyorum." diye itiraz etti.

Başka bir suçtan tutuklu olan Can ise ailesinin mağdur olduğunu ifade ederek, beraatini talep etti.

Sanıkların, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını yapmasının ardından mahkeme heyeti, kararını açıkladı.

Heyet, sanık Engin Karabıyık'a, "kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs", "kamu görevlisine görevini yaptırmamak için silahla direnme" ve “ruhsatsız silah taşımak" suçlarından 14 yıl, 11 ay, 7 gün hapis cezası verdi.

Sanık Özcan Can'a ise "vücutta kemik kırığına yol açan kasten yaralama” ve "kamu görevlisine karşı görevini yaptırmamak için direnme” suçlarından 1 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verilmesine hükmetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :