Bağcılar Belediyesi'nden Kazakistan'da iftar

Bağcılar Belediyesi'nden Kazakistan'da iftar

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi, Almatı'da "Gönül Sofrası" adıyla iftar programı gerçekleştirdi.Belediye'den yapılan yazılı açıklamaya göre,...

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi, Almatı'da "Gönül Sofrası" adıyla iftar programı gerçekleştirdi.

Belediye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın da katıldığı programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Çağırıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Kazakistan'ın tek millet iki devlet olduğunu belirterek, aynı inanca sahip milletler olarak da örnek bir dostluk ve dayanışma köprüsü oluşturduklarını vurguladı.

Çağrıcı, birbirlerine sevgi hisleriyle bağlı olduklarını dile getirerek, "Türkiye ve Kazakistan'da mübarek ramazan ayını bu yıl da huzurla yaşıyoruz. Ancak birçok İslam coğrafyasında da kan akıyor. Bu ramazan ayında da Müslüman kardeşlerimize her türlü desteği vermeye çalışacağız. Dualarımız onlarla olacak" diye konuştu.

Türk cumhuriyetlerine ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Çağırıcı, Bağcılar'daki Hoca Ahmet Yesevi Vakfı ile birçok önemli projeyi hizmete sunduklarını anımsattı.

Çağırıcı, Kazakistan'dan gelen gençlere eğitim konusunda projeler ürettiklerini belirterek, ayrıca Kazakların yaşadığı mahallede inşa ettikleri ve Kazak mimarisinin örneğini taşıyan bir camiyi de ekimde hizmete açacaklarını sözlerine ekledi. 

Programın ardından, Doğu Türkistan'daki Müslümanlar için de dua edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı