Badmintonda milli takıma sporcu kazandırılacak

Badmintonda milli takıma sporcu kazandırılacak

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Özmekik:"Gelişim kamplarındaki en iyi performansa sahip sporcularımızı milli takıma kazandırmak istiyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, milli takıma yeni isimler kazandırmak için gelişim kamplarına önem verdiklerini söyledi.

Murat Özmekik, yaptığı açıklamada, milli takıma ön hazırlık ile antrenör eğitim ve gelişim kampı çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Bursa'da 17 yaş altı, Samsun'da ise daha alt yaş grupları için milli takım gelişim kampları düzenlendiğini belirten Özmekik, aynı zamanda antrenör eğitimi de verdiklerini dile getirdi.

Özmekik, milli takıma girmemiş ve Türkiye şampiyonalarında en az ilk 32, çiftlerde ilk 16’ya giren sporcular arasından en iyi performansa sahip isimlere seçmelerde şans vermek istediklerini anlattı.

İyi performansa sahip sporcuları aralık ayında Türkiye’de yapılacak Uluslararası Gençler Turnuvası'na davet edeceklerini belirten Özmekik, şunları kaydetti:

"Gelişim kamplarındaki en iyi performansa sahip sporcularımızı milli takıma kazandırmak istiyoruz. Böylece milli takıma çok yaklaşmış sporcuların arasından en iyilerine milli forma şansı vermiş olacağız. Milli takıma sporcu kazandırma noktasına gelmiş antrenörlerimiz de biraz daha teşvik ve motive edilmiş olacak. Gelişim kamplarına bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Sporcu ve antrenörlerimizin başarılı olacağına inanıyorum."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :