Badminton: Uluslararası Etiyopya Şampiyonası

Badminton: Uluslararası Etiyopya Şampiyonası

- Ön elemelerle başlayan şampiyonada milli oyuncular Muhammed Ali Kurt ve Emre Lale ilk maçlarını yarın yapacak


ADDİS ABABA (AA) - Olimpiyat elemeleri için puan veren Uluslararası Etiyopya Badminton Şampiyonası, ön eleme maçlarıyla başladı.

Ülkenin başkenti Addis Ababa'daki Etiyopya Gençlik Spor Akademisi'nde başlayan şampiyonanın ilk maçlarını, Türkiye Milli Takımı Antrenörü Murad Sönmez de tribünden izledi.

Maç öncesinde AA muhabirine konuşan Etiyopya Badminton Federasyonu Başkanı Gebreeyesus Ayele, ülkesinin 7. kez böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirterek, etkinliğin hem uluslararası alanda hem de Afrika federasyonları nezdinde tanındığını kaydetti.

Milli takım antrenörü Sönmez ise turnuvada şanslarının yüksek olduğunu belirterek, "İlk maç bizim için zor olacak. Konsantre olursak maçı kazanabiliriz. Milli takımda yer alan her iki oyuncumuz da Avrupa'da önemli başarılara imza attı." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yanı sıra İsrail, Hindistan, Mısır, Ürdün, Lüksemburg, Zambiya, Etiyopya, Uganda, Cezayir, Meksika ve Sri Lanka'dan 85 sporcunun katıldığı turnuva, 24 Eylül'e kadar devam edecek.

Milli sporcu Muhammed Ali Kurt, yarın İsrailli oyuncu Misha Zilberman ile karşı karşıya gelecek. Emre Lale ise ön elemeleri geçen bir sporcuyla karşılaşacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :