Badminton: İnci Life Süper Ligi

Badminton: İnci Life Süper Ligi

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Özmekik:- "2012'de olimpiyatlara Neslihan Yiğit'i tek bayanlarda gönderdik, 2016'da ise Özge Bayrak ülkemizi temsil etti. Çift bayanlarda ise kota almamıza az kaldı. Artık çift bayanlar ve tek erkeklerde de derece alm

ANTALYA (AA) - İnci Life Badminton Süper Ligi 3. etap müsabakaları, Antalya'nın Kemer ilçesinde devam ediyor.

Türkiye Badminton Federasyonu tarafından Kemer Bahri Tanrıkulu Spor Salonu'nda düzenlenen ve 16 lig takımının katıldığı müsabakalar, tek erkek, tek kadın, çift erkek, çift kadın ve karışık çiftler kategorilerinde oynanıyor.

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, badmintonun şu anda 81 ilde faal durumda olduğunu, federasyonda 65 binin üzerinde lisanslı sporcu ve 16 binden fazla antrenörün bulunduğunu söyledi.

Badmintonun Türkiye'de en fazla antrenörün bulunduğu ikinci branş olduğuna dikkati çeken Özmekik, badmintonun halkın yaptığı bir spor dalı olduğunu anlattı.

Özmekik, badmintonun aile sporu olarak da oynandığına değinerek, badmintonun artık köylerde, karakollarda, cezaevlerinde, Kur'an kurslarında ve yurtlarda oynandığını dile getirdi.

- "Asya ülkelerinde rehabilite amaçlı olarak oynanıyor"

Batmintonun Asya ülkelerinde rehabilite amaçlı oynandığını bildiren Özmekik, "Biz bu nedenle özellikle cezaevlerinde oynatıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile protokol yaptık. Badminton, çocuk yurtlarında en aktif olarak oynanan spor." dedi.

Badmintonun olimpik branşlar arasında 2015'te Türkiye'ye 302 madalya ile en fazla madalya getiren üçüncü spor dalı olduğunu vurgulayan Özmekik, şu anda Kemer'de İnci Life Badminton Süper Ligi'nin 3. ayak müsabakalarını oynadıklarını, 4. ayak müsabakalarının ise Ankara'da oynanacağını ifade etti.

Süper Lig'de şampiyon olan takımın daha sonra Türkiye'yi yurt dışında temsil edeceğini aktaran Özmekik, "2012'de olimpiyatlara Neslihan Yiğit'i tek bayanlarda gönderdik, 2016'da ise Özge Bayrak ülkemizi temsil etti. Çift bayanlarda ise kota almamıza az kaldı. Artık çift bayanlar ve tek erkeklerde de derece almayı hedefliyoruz. Biz tarihte ilk defa Avrupa şampiyonu çıkardık. 15 yaş grubu çift bayanlarda Zehra Erdem ve Bengisu Erçetin Avrupa şampiyonu oldu." diye konuştu.

Söz konusu branşın Avrupa'da Danimarka'nın öncülüğünde yapıldığını belirten Özmekik, Türkiye'nin ilk defa Danimarkalı sporcuları yenerek Avrupa şampiyonu olduklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :