Bacakları kapana sıkışan köpeğe protez takılacak

Bacakları kapana sıkışan köpeğe protez takılacak

ANKARA (AA) - Nallıhan ilçesinde yabani hayvanlar için kurulan kapana sıkışarak sağ ön ve arka ayaklarını kaybeden köpek, takılacak protezle yeniden...

ANKARA (AA) - Nallıhan ilçesinde yabani hayvanlar için kurulan kapana sıkışarak sağ ön ve arka ayaklarını kaybeden köpek, takılacak protezle yeniden yürüyebilecek.

Sarıyar Mahallesi'nde yaşayan Durhan Gürhan'a ait köpek, ormanda gezerken ön ayaklarını kapana kaptırdı. Ağır yaralanan köpek, tüm müdahaleye rağmen sağ ayağını kaybetti. Protez çalışmaları sürerken, arazide gezindiği sırada, bu sefer de sağ arka ayağını kapana kıstıran köpek, ikinci kez ayağını kaybetti.

Yaralı köpek, her iki ayağına da yapılacak protezle tedavi edilecek.

Durhan Gürhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kapana kısılı olarak bulduğu köpeğini Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürdüğünü söyledi.

Köpeğin daha önce kopan ayağına protez takılması çalışmaları sürerken, bu sefer de sağ arka bacağının kapana kısıldığını aktaran Gürhan, şöyle konuştu:

"Bacağın fena şekilde zedelenmesi üzerine bu bacağı da kesilmek durumunda kaldı. Tüm canlı hayvanların arazide başıboş gezmelerinden endişe duyuyoruz. Arazide başıboş gezen canlıların, nerede ne şekilde kapana kısılacağı belli değil. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün buna bir önlem almasını istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :